Aludj el szépen – Segítenek a nagyi praktikái

Írta: nocske 1 245 views0

A jó alvókához napközben aktívnak kell lennie, hogy nap végére elfáradjon. Ha így is nehezen alszik el, van más választása, mint az altató. Vannak természetes szerek és módszerek, amelyek megkönnyítik álomba szenderülését.

Mézes tej és maláta

A tej önmagában is megteszi, mézzel összekeverve viszont valósággal álomba ringat! Hasonlóan nyugtató hatással bír a lefekvés előtt elfogyasztott malátás ital is. Két-három decinél többet azonban egyikből se fogyasszon, mert nagyon megterheli a gyomrát!

Gyógyteák

A nagymama praktikái közül csodálatos gyógynövények egész sora segíthet! Talán a leghatékonyabban a komló. Keserű íze miatt érdemes kellemes és szintén nyugtató hatású füvekkel kiegészíteni: citromfűvel, kamillával. Keverhet hozzá macskamentát és orbáncfüvet is. Forrázza le a teafüveket, majd fedje le, és hagyja állni húsz percig! Langyosan fogyassza.

Mi a véleményed?

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>