Gyönyörű haj és ragyogó bőr a kávé erejével

Írta: nocske 1 109 views0

Az egyik legkedveltebb élénkítő italunk a kávé. E remek élvezeti cikk azonban nem csak a reggeli ébredezésben lehet segítségünkre. Számos területen felhasználhatjuk a kávé erejét, nézzük meg mi a helyzet a kozmetikával!

A kávé értékes összetevői és antioxidáns hatása miatt természetes szépségápolónak minősül. Egyre több hazai és külföldi kozmetikai cég használja termékei alapanyagaként a kávét. Mi a lefőtt kávé zaccát hasznosíthatjuk!

Kávéval a narancsbőr ellen

A nők átka nem más, mint a narancsbőr.  Ennek a roppant makacs szépséghibának a felszámolása gyökeres életmód-és étrendbéli változtatások bevezetése nélkül gyakorlatilag lehetetlen.

Mi azért mégis tudunk egy hatékony módszert. Nem kell hozzá egyéb, mint egy kis kávézacc.

Keverjünk el egy kevés zaccot teafaolajjal, vigyük fel a kérdéses területre, majd finoman masszírozzuk át bőrünket. Végezetül alaposan öblítsük le meleg vízzel a kezelt területet.

A koffein élénkítő hatása miatt a zsírsejtek közé rakódott méreganyagok könnyebben távoznak, csökkentve így a narancsbőr tüneteit.

A zaccot használhatjuk bőrradírként is, nincs más dolgunk, mint összekeverni némi zaccot mézzel és/vagy kamillavirág főzettel, és máris átdörgölhetjük vele arcunkat. Filléres, házi készítésű, természetes alapanyagokból álló bőrradírt kaphatunk ezzel a módszerrel.

Ha már így benne vagyunk a kávézacc hasznosításában, ne feledkezzünk meg hajkoronánkról se!

Fényesebbé varázsolhatjuk tincseinket, ha egy kevés zaccot keverünk hajsamponunkba, majd a szokásos módon járunk el. Figyeljünk arra, hogy hajunkat a kávés kezelés után mindig alaposan öblítsük le!

Tápláló ásványi anyagokhoz juttathatjuk ezzel a módszerrel hajszálainkat, rendszeres alkalmazás esetén pedig hajnövekedést is tapasztalhatunk. Vagyis a kávé ereje itt is megteszi hatását!

Mi a véleményed?

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>