Jelzések vitaminhiány esetére  

Írta: nocske 1 194 views0

Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a megfelelő vitaminok jelenléte. De mi is ez? A vitaminok olyan nélkülözhetetlen szerves vegyületek, amik támogatják immunrendszerünk működését, segítik sejtjeink regenerálódását, hozzájárulnak vitalitásunk, energikusságunk megőrzéséhez, óvnak különféle megbetegedésektől.

A megszokottnál erősebb fizikai igénybevétel esetén, fogyó- és tisztítókúrák, egyoldalú táplálkozás, valamint speciális életszakaszok idején-mint például a várandósság vagy szoptatás- szervezetünkben kialakulhat a vitaminhiányos állapot.

Erre intő jelek:

  • bőrszárazság, csökkent látóképesség = A-vitamin hiány
  • vizesedés, izomsorvadás = B1-vitamin hiány
  • korpásodás, szájzug berepedés = B2-vitamin hiány
  • fáradtság, levertség, sápadtság, fejfájás, szédülés = B6-, B12-vitamin hiány
  • skorbut, fogínyvérzés = C-vitamin hiány
  • angolkór, csontlágyulás = D-vitamin hiány
  • izomgyengeség, idegi problémák = E-vitamin hiány

Ezek a legfontosabb vitaminok, szervezetünk megfelelő működéséhez a megfelelő arányú jelenlétük elengedhetetlen! Éppen ezért törekedjünk mindig a változatos étkezésre, hogy természetes úton biztosítsuk testünk ez irányú igényeit! Kerüljük az egysíkú táplálkozást, fogyasszunk minden nap friss zöldségeket, gyümölcsöket!

Ha a fenti tünetek közül bármelyik tartósan fennáll, vagy csak időnként visszatérő jelenség, merüljön fel bennünk a gyanú, hogy vitaminhiányos állapotba kerültünk! Kérjük gyógyszerész segítségét, válasszunk szervezetünk számára megfelelő vitamin komplexet, amely segítségével gyorsan és könnyedén feltölthetjük kiürült raktárainkat!

Mi a véleményed?

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>