A társas- és kártyajátékokban rejlő lehetőségek

Attila
2 perc olvasás

Minden szülő a gyermekei jóléte és fejlődése iránti teljes igyekezettel éli a mindennapjait. Sokféle áldozatra hajlandóak ezért időben, pénzben, odafigyelésben és még sorolhatnánk. Az a nagyszerű ugyanakkor, hogy vannak olyan fejlesztő hatású dolgok, amelyek nem igényelnek komoly áldozatokat a szülők részéről. Ezek közül valók például a társasjátékok és a kártyajátékok. Ezek olyan eszközök, amelyek a gyerekeket gondtalan játék és felhőtlen szórakozás közben fejlesztik. Csak egyszer kell megvásárolni néhány jó társasjátékot és kártyapaklit, amivel aztán számtalanszor játszhatnak a gyerekek akár szülőkkel, akár önállóan.

A játék általában véve jó hatással van a gyermekek fejlődésére, vagyis bármilyen játékot is játszanak a gyerekek, eszközzel vagy anélkül, valamilyen szempontból mindenképpen hasznos számukra. A társas- és kártyajátékok azonban még célzottabban tudnak segíteni egy-egy terület vagy készség fejlesztésében. Ilyenek például a különböző memória játékok, mint például a Tanya világa memória játék, a Gyümölcs memóriajáték, vagy a Memóriajáték barátnőknek. Ezek mind a kognitív képességek fejlődését segítik játékos formában, ráadásul magas esztétikai színvonalat is képviselnek. A Minimatch memóriafejlesztő kártyajáték átmenetet képez a memóriajátékok és a kártyajátékok között. A kártyajátékok szintén elősegítik a kognitív képességek fejlődését, ugyanakkor a stratégiai és a társas-szociális készségeket is támogatják. Előnyük, hogy kis helyet foglalnak el, ezért hosszabb-rövidebb utazásra is bármikor elvihetők.

A társasjátékok a maguk egyszerűbb vagy összetettebb kellékeivel és szabályaival minden szempontból a leghatékonyabban és a legszéleskörűbben képesek hozzájárulni a gyermekek fejlődéséhez. Akár a klasszikus társasjátékokat nézzük, mint például a Ki nevet a végén?, akár újabbakat, mint például a Nagy kalóz társasjáték vagy a Bla Bla Bla társasjáték, mindenképpen fejlesztik a társas készségeket, a kudarctűrést, a kitartást és a koncentrációs képességeket. (A klasszikusokból gyűjtemény is beszerezhető 12 klasszikus játék néven.) A bonyolultabb szabályrendszerű, több órás játékidejű, akár felnőttek számára is kihívást jelentő társasok pedig, mint például a Gazdálkodj okosan! még a családi kapcsolatokat is erősítik és építik. Tegyük meg ezért azt a hosszú távon gyümölcsöző befektetést, hogy feltöltjük a család készleteit társas- és kártyajátékokkal.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .