A Dermapen kezelés – Út a bőr megújulásához

achilles
5 perc olvasás

A Dermapen kezelés az egyik legnépszerűbb módszer a bőrproblémák kezelésére és a bőr megújítására. A Dermapen egy mikro-tűs eszköz, amelyet a bőr felületén használnak, hogy elősegítse a kollagén termelést és a bőr regenerálódását. A kezelés számos bőrproblémára nyújt megoldást, mint például ráncok, hegek, bőrelszíneződés, tág pórusok és egyéb öregedési jelek. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mi a Dermapen kezelés, hogyan működik, milyen előnyökkel jár és mire érdemes odafigyelni a kezelés során.

Hogyan működik a Dermapen kezelés?

A Dermapen kezelés során egy elektromos eszköz, amelynek végén több apró tű található, finoman átszúrja a bőrt. Ezáltal mikroszkopikus csatornákat hoz létre a bőrben, amelyek serkentik a kollagén és az elasztin termelését. A kollagén és elasztin felelős a bőr rugalmasságáért és tónusáért, így azok növekedése segít a bőr megújulásában és a problémás területek kezelésében. A bőr sérülése a szervezet természetes gyógyulási és regenerációs folyamatát indítja el, amely több lépésben járul hozzá a bőr megújulásához. Az apró csatornákon keresztül orvosi tisztaságú hatóanyagok juttathatóak a bőr mélyebb rétegeibe, ezzel fokozva a kezelés hatékonyságát.

A beavatkozás előtt a bőrt helyi érzéstelenítő krém alkalmazásával érzéstelenítik, minimalizálva a fájdalmat és a kellemetlenséget a kezelés során. Az apró tűszúrások után a bőr gyorsan regenerálódik, a gyógyulási idő általában néhány napig tart. Az enyhe bőrpír és duzzanat általában 24-48 órán belül elmúlik.

A maximális eredmény elérése érdekében általában több alkalommal szükséges ismételni a dermapen bőrmegújító kezelést, 3-4 hetes időközökkel. A kezelések pontos száma és időköze az egyéni igényektől és a bőr állapotától függ.

Milyen előnyei vannak a Dermapen eljárásnak?

A Dermapen kezelés számos bőrproblémában nyújthat segítséget és javíthat a bőr állapotán. Íme néhány terület, ahol a Dermapen kezelés hatékony lehet:

 • Ráncok és finom vonalak, bőrfeszesítés: A kollagén és elasztin termelés serkentésével a Dermapen segíthet csökkenteni a ráncokat és a finom vonalakat, javítva a bőr tónusát és rugalmasságát, feszesíti a megereszkedett bőrt.
 • Hegkezelés: A Dermapen hatékonyan kezelheti az akné utáni hegeket, csökkentve azok méretét, textúráját és láthatóságát.
 • Bőrtónus egyenletessége: A kezelés segíthet csökkenteni a pigmentáció eltéréseket és egyenletessé tenni a bőrtónust, amely a napkárosodás, az öregedés vagy a hormonális változások miatt alakulhat ki.
 • Tág pórusok: A bőr megújulása és a kollagénszintézis növekedése segít csökkenteni a tág pórusokat, amelyek hajlamosak az eltömődésre és a pattanásokra.
 • Striák: A Dermapen kezelés segíthet halványítani a striákat, különösen a kezdeti, vöröses színű striákat, javítva a bőr megjelenését.
 • Hajas fejbőr kezelése: Néhány esetben a Dermapen eljárás hajnövekedést serkentő hatású lehet, amikor a hajas fejbőrön alkalmazzák. A kezelés javíthatja a fejbőr vérkeringését és serkentheti a hajnövekedést.

Mire érdemes odafigyelni a mikrotűs eljárás során?

Válasszon tapasztalt szakembert: A Dermapen kezelést mindig képzett és tapasztalt szakembernek kell végeznie, aki megfelelő higiéniai és sterilizálási protokollokat követ. Illetve az alábbi utóápolási lépések betartása javasolt a legjobb eredmények érdekében és a gyorsabb gyógyulás elősegítése céljából:

 • Hidratálás: A kezelést követően a bőr hidratálására nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Használjon olyan hidratáló krémeket, amelyek hipoallergén összetevőkből állnak és nem tartalmaznak irritáló anyagokat.
 • Napvédelem: A kezelést követően a bőr érzékenyebbé válik a napfényre, ezért fontos napvédő használata. Alkalmazzon magas faktorszámú, széles spektrumú napvédőt (SPF 30 vagy magasabb), és kerülje a közvetlen napfénynek való kitettséget, különösen az első néhány hétben.
 • Kerülje a bőr irritálását: A kezelést követően kerülje az olyan bőrápolási termékeket, amelyek irritálhatják a bőrt, mint például a retinolok, AHA-savak vagy BHA-savak.
 • Ne nyomkodja vagy dörzsölje a bőrt: A kezelést követően a bőr duzzadt és érzékeny lehet. Kerülje a bőr nyomkodását vagy dörzsölését, és ne próbálja eltávolítani az esetleges hámló bőrrészeket, mivel ez fokozhatja az irritációt és hosszabbíthatja a gyógyulási időt.
 • Türelem az eredményekkel: Ahogy a bőr regenerálódik, a kezelés eredményei fokozatosan jelentkeznek.

Összeségében a dermapen kezelés olyan innovatív bőrmegújító eljárás, amely a mikrotűzés technikáját alkalmazva beindítja a szervezet természetes gyógyulási és regenerációs folyamatát.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás