Egy nő igazi ékessége a haja. Feltéve, ha nem száraz, töredezett és fakó. Bizonyára mindannyian ismerünk, s próbáltunk már jó pár hajápolással kapcsolatos tanácsot, és vásároltunk számtalan hajkozmetikumot. Fontos azonban, hogy csak olyasmivel kísérletezzünk, ami saját hajtípusunknak leginkább megfelelő! Ha a hajunk inkább száraz, akkor hiba a barátnőnk által javasolt és egekig magasztalt zsírosodás elleni készítményt beszereznünk. Van azonban néhány olyan módszer, ami hajtípustól függetlenül jót tesz fürtjeinknek:

Hajmosás utáni fésülködéshez mindig használjunk balzsamot! Nedvesen tincseink jóval sérülékenyebbek, könnyebben eltöredeznek. Egy kifésülést segítő balzsammal könnyedén és fájdalommentesen készíthetjük el frizuránkat.

Fejbőrünk időnkénti átmasszírozása élénkíti a vérkeringést, serkenti a hajhagymákat, ezáltal gyorsulhat hajnövekedésünk.

Ha hajmosás, akkor langyos víz! A túl forró vagy túl hideg vízzel csak ártunk fejbőrünknek, ami korpásodáshoz vezet, valamint károsítjuk hajhagymáinkat is.

Havi egy-két alkalommal használjunk tápláló, vitaminos hajpakolást!

Ha kéthavonta visszavágatjuk hajvégeinket, nem csak felgyorsítjuk annak növekedését, megszabadítjuk tincseinket a töredezéstől is. Így frizuránk mindig ápolt, rendezett és egészségtől ragyogó maradhat.

Lehetőleg kerüljük a hajszárító használatot! A legjobbat akkor tesszük, ha loboncunkat hagyjuk a szabad levegőn megszáradni.

A legnagyobb kánikulában bőrünk mellett, hajunkat is óvjuk a káros UV sugaraktól. Egy vékonyka kendő, vagy nyári kalap amellett, hogy védelmet nyújt, még öltöztet is.

Étkezzünk egészségesen! Szervezetünk vitaminhiányos állapota a hajunkon is visszaköszön. Fordítsunk kellő figyelmet a belső táplálásra is, ezt nem csak hajkoronánk, de egész szervezetünk meghálálja.