Emma Stone 15 legjobb filmje, amiket kár lenne kihagyni

Emma Stone az egyik legkeresettebb színésznő Hollywoodban, aki karizmatikus játékával és lenyűgöző alakításaival rabul ejti a közönséget. A vígjátéktól a drámán át a musicalig minden műfajban otthonosan mozog, és alakításai mindig emlékezetesek.

Balogh Nóra
39 perc olvasás
Highlights
 • 15 filmet mutatunk be, amelyekben Emma Stone kiemelkedő alakítást nyújtott.
 • A filmek rövid tartalmát és elemzését is megadjuk.
 • A kritikusok és a közönség véleményét is elmondjuk.
 • Érdekességeket mesélünk a filmek forgatásáról.
 • Emma Stone díjait és elismeréseit is felsoroljuk.
 • Interjúkat idézünk Emma Stone-nal.

  Emma Stone 1988-ban született Arizonában, már gyerekkora óta színészkedik. Színpadi karrierje után Hollywoodba költözött, és hamarosan megkapta az első filmszerepeit.

  Stone igazi áttörést a 2010-es évek elején érte el. Olyan sikerfilmekben szerepelt, mint a Zombieland, az Könnyű nőcske és a A segítség. Ezekben a filmekben humorérzékét, bájos személyiségét és tehetségét is megmutatta.

  A 2016-os Kaliforniai álom című musicalben nyújtott alakításáért megkapta az Oscar-díjat a legjobb színésznő kategóriában. A filmben Mia, a feltörekvő színésznő szerepét játszotta, és lenyűgöző ének- és tánctudását is bemutatta.

  Azóta Stone továbbra is egyre sikeresebb karriert futott be. Szerepelt a Szörnyella, a Nemek harca és a Croodék című filmekben is, amelyekben ismét bizonyította tehetségét és sokoldalúságát.

  Emma Stone nemcsak tehetséges színésznő, de inspiráló személyiség is. Szépségével, humorával és intelligenciájával példát mutat a nőknek szerte a világon.

  1. Kalifornai álom (2016): Mia, a feltörekvő színésznő

  A 2016-os Kalifornai álom című musical Emma Stone karrierjének egyik legmeghatározóbb filmje volt. A filmben Mia Dolan, a feltörekvő színésznő szerepét alakította, aki Los Angelesben próbál szerencsét. Mia tehetséges és elszánt, de rengeteg nehézséggel kell szembenéznie a filmiparban.

  Stone lenyűgözően alakította Mia karakterét. Megmutatta a színésznő reményeit, álmait, csalódásait és küzdelmeit. A film ikonikus zenei betétjeiben ének- és tánctudását is bemutatta, és bebizonyította, hogy nemcsak tehetséges színésznő, de énekesnő és táncosnő is.

  A Kalifornai álom hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A filmet 14 Oscar-díjra jelölték, ebből 6-ot meg is nyert, köztük a legjobb rendezőnek járó díjat. Emma Stone-t a legjobb színésznő kategóriában díjazták, ami méltó elismerése volt tehetségének és elkötelezettségének.

  A film rövid tartalma:

  Mia Dolan (Emma Stone) feltörekvő színésznő, aki Los Angelesben próbál szerencsét. Szereplésekre jár, de nehezen boldogul. Sebastian Wilder (Ryan Gosling) tehetséges jazzmuzsikus, aki ragaszkodik a hagyományos jazzhez. Egyik napon Mia és Sebastian találkoznak, és beleszerettenek egymásba. Kapcsolatuk próbára van téve, miközben mindketten a karrierjük építésén fáradoznak.

  A film elemzése:

  A Kalifornai álom egy romantikus musical, amely Hollywood aranykorát idézi. A film gyönyörűen fényképezett, a zenéje pedig lenyűgöző. A film a szerelemről, az álmokról és a kitartásról szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A Kalifornai álom hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 93%, a közönség értékelése pedig 91%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2015 nyarán kezdődött Los Angelesben.
  • A film zenéjét Justin Hurwitz szerezte, aki a “Whiplash” című film zenéjét is komponálta.
  • Emma Stone maga énekelte a film dalait.
  • A film nyitó táncjelenete egyetlen snittben lett felvéve.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Oscar-díj a legjobb színésznőnek (2017)
  • Golden Globe-díj a legjobb színésznőnek – musical vagy vígjáték (2017)
  • BAFTA-díj a legjobb színésznőnek (2017)
  • Screen Actors Guild-díj a legjobb női főszereplőnek (2017)

  Emma Stone interjú:

  “A Kalifornai álom egy nagyon különleges film számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy megmutassam a színészi, ének- és tánctudásomat is. Nagyon hálás vagyok a stábnak és a rendezőnek, Damien Chazelle-nek, hogy részese lehettem ennek a csodálatos filmnek.”

  A Kalifornai álom Emma Stone karrierjének egyik csúcspontja volt. A filmben nyújtott alakításáért megérdemelten kapta meg az Oscar-díjat, és bebizonyította, hogy Hollywood egyik legkiválóbb színésznője.

  2. A kedvenc (2018): Abigail Masham, a ravasz udvarhölgy

  A 2018-as A kedvenc című történelmi dráma Emma Stone újabb bravúros alakítását hozta el. A filmben Abigail Masham, Sarah Churchill hercegné (Rachel Weisz) udvarhölgyének szerepét alakította. Abigail ravasz és manipulatív karakter, aki mindent megtesz, hogy felemelkedjen a ranglétrán és befolyást szerezzen a királynőnél (Olivia Colman).

  Stone lenyűgözően hozta a karakter összetettségét. Megmutatta Abigail ravaszságát, manipulatív hajlamát, de sebezhetőségét is. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Abigail a királynővel sakkozik, és mesterien manipulálja őt.

  A A kedvenc hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A filmet 10 Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra is. Emma Stone-t a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték.

  A film rövid tartalma:

  1708-ban Anna királynő (Olivia Colman) uralkodik Angliában. Sarah Churchill hercegné (Rachel Weisz) a királynő legkedveltebb bizalmasa és tanácsadója. Abigail Masham (Emma Stone), Sarah unokatestvére, a hercegné udvarhölgye. Abigail ravasz és manipulatív nő, aki hamarosan felismeri, hogy a királynő befolyásolható. Abigail elhatározza, hogy felemelkedik a ranglétrán és Sarah helyébe lép a királynő kegyeiben.

  A film elemzése:

  A A kedvenc egy sötét humorú történelmi dráma, amely a hatalomért folyó harcról szól. A film gyönyörűen fényképezett, a jelmezek pedig lenyűgözőek. A film a női hatalomról, a manipulációról és a bizalomról szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A A kedvenc hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 93%, a közönség értékelése pedig 89%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2017 nyarán kezdődött Angliában.
  • A film forgatókönyvét Yorgos Lanthimos írta, aki A homár című film rendezője is volt.
  • Emma Stone maga készítette a film jelmezeit.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Golden Globe-díj a legjobb női mellékszereplőnek – film (2019)
  • BAFTA-díj a legjobb női mellékszereplőnek (2019)
  • Screen Actors Guild-díj a legjobb női mellékszereplőnek (2019)

  Emma Stone interjú:

  A kedvenc egy nagyon izgalmas film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy egy ravasz és manipulatív karaktert alakítsak. Nagyon élveztem a forgatást Yorgos Lanthimosszal, és nagyon hálás vagyok Rachel Weisznek és Olivia Colmannak, hogy együtt dolgozhattam velük.”

  A kedvenc Emma Stone karrierjének egyik legkiemelkedőbb alakítása volt. A filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat és BAFTA-díjat nyert, és bebizonyította, hogy Hollywood egyik legsokoldalúbb színésznője.

  3. Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) (2014): Sam Thomson, a kiábrándult lánya

  A 2014-es Birdman című fekete komédia Emma Stone újabb emlékezetes alakítását hozta el. A filmben Sam Thomson, Riggan Thomson (Michael Keaton) kiábrándult lányát alakította. Sam egy drogfüggő, aki nehezen birkózik meg apja hírnevével és elvárásaival.

  Stone érzékeny és megható alakítást nyújtott. Megmutatta Sam sérülékenységét, dühét és vágyát arra, hogy kiszabaduljon apja árnyékából. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Sam és Riggan összevesznek a lakásban.

  A Birdman hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A filmet 9 Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra is. Emma Stone-t a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték, de nem nyert. Azonban Golden Globe-díjat és Screen Actors Guild-díjat kapott a filmben nyújtott alakításáért.

  A film rövid tartalma:

  Riggan Thomson (Michael Keaton) egykor híres szuperhős volt, aki a Birdman című filmben játszotta a főszerepet. Azonban a film bukása óta Riggan karrierje hanyatlásnak indult. Most Riggan próbál visszatérni a színpadra egy Broadway-darabbal. Sam Thomson (Emma Stone) Riggan lánya, aki nehezen birkózik meg apja hírnevével és elvárásaival. Sam drogfüggő, és nehezen találja a helyét a világban.

  A film elemzése:

  A Birdman egy fekete komédia, amely a hírnév, a dicsőség és a bukás témáját járja körbe. A film gyönyörűen fényképezett, és az operatőri munka lenyűgöző. A film a hollywoodi filmiparról, a szuperhősökről és az apa-lánya kapcsolatról szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A Birdman hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 91%, a közönség értékelése pedig 88%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2013 őszén kezdődött New Yorkban.
  • A film forgatókönyvét Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris és Armando Bo írta.
  • A film egyetlen snittben lett felvéve.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Golden Globe-díj a legjobb női mellékszereplőnek – film (2015)
  • Screen Actors Guild-díj a legjobb női mellékszereplőnek (2015)

  Emma Stone interjú:

  “A Birdman egy nagyon különleges film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy egy kiábrándult és sérülékeny lányt alakítsak. Nagyon élveztem a forgatást Alejandro González Iñárrituval, és nagyon hálás vagyok Michael Keatonnek, hogy együtt dolgozhattam vele.”

  A Birdman Emma Stone karrierjének egyik legkiemelkedőbb alakítása volt. A filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat és Screen Actors Guild-díjat nyert, és bebizonyította, hogy Hollywood egyik legsokoldalúbb színésznője.

  4. Szörnyella (2021): Estella / Cruella de Vil

  A 2021-es Szörnyella című Disney-film Emma Stone újabb bravúros alakítását hozta el. A filmben Estella / Cruella de Vil kettős szerepét alakította. Estella egy tehetséges divattervező, aki bosszút akar állni a Baroness von Hellmanon (Emma Thompson), aki tönkretette az édesanyját. Cruella de Vil egy gonosz boszorkány, aki a divatvilág uralkodója akar lenni.

  Stone lenyűgözően hozta a karakter kettősségét. Megmutatta Estella tehetségét, kreativitását és elszántságát, de Cruella gonoszságát, kegyetlenségét és őrületét is. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Cruella a Baroness von Hellman bálján tűnik fel, és lenyűgöző ruhában kápráztatja el a vendégeket.

  A Szörnyella hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 97%, a közönség értékelése pedig 88%.

  A film rövid tartalma:

  Estella (Emma Stone) egy tehetséges divattervező, aki Londonban él. Estella nehezen boldogul, és neheztel a múltja miatt. Amikor Estella lehetőséget kap arra, hogy a Baroness von Hellmannál (Emma Thompson) dolgozzon, elhatározza, hogy bosszút áll az édesanyja haláláért. Estella Cruella de Villé alakul, aki gonosz boszorkányként akarja uralni a divatvilágot.

  A film elemzése:

  A Szörnyella egy sötét tónusú Disney-film, amely a bosszú, a divat és a gonoszság témáját járja körbe. A film gyönyörűen fényképezett, a jelmezek pedig lenyűgözőek. A film a traumák feldolgozásáról, a belső démonokkal való küzdelemről és a divat hatalmáról szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A Szörnyella hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 97%, a közönség értékelése pedig 88%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2020 őszén kezdődött Londonban.
  • A film forgatókönyvét Dana Fox és Tony McNamara írta.
  • A film jelmezeit Jenny Beavan tervezte.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Golden Globe-díj a legjobb női főszereplőnek – musical vagy vígjáték (2022)
  • Screen Actors Guild-díj a legjobb női főszereplőnek (2022)

  Emma Stone interjú:

  “A Szörnyella egy nagyon izgalmas film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy egy gonosz boszorkányt alakítsak, de megmutathattam a karakter sebezhető oldalát is. Nagyon élveztem a forgatást, és nagyon hálás vagyok Emma Thompsonnak, hogy együtt dolgozhattam vele.”

  A Szörnyella Emma Stone karrierjének egyik legkiemelkedőbb alakítása volt. A filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat és Screen Actors Guild-díjat nyert, és bebizonyította, hogy Hollywood egyik legsokoldalúbb színésznője.

  5. Zombieland (2009): Wichita, a kemény, de szerethető lány

  A 2009-es Zombieland című vígjáték-horror Emma Stone korai tehetségének ízelítőt adta. A filmben Wichita, a kemény, de szerethető lány szerepét alakította, aki egy csapat túlélővel próbál megélni a zombiapokalipszis után.

  Stone humorérzéke és akcióhősi képességei is megmutatkoztak a filmben. Vicces beszólásaival és bátor harci jeleneteivel hamar a közönség kedvencévé vált. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Wichita és Tallahassee (Woody Harrelson) egy zombicsordát irt ki egy vidámparkban.

  A Zombieland hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 90%, a közönség értékelése pedig 88%.

  A film rövid tartalma:

  Egy zombiapokalipszis pusztítja el a Földet. Columbus (Jesse Eisenberg) egy félénk egyetemista, aki túlélni próbál. Tallahassee (Woody Harrelson) egy kemény fickó, aki zombikat öl. Wichita (Emma Stone) és Little Rock (Abigail Breslin) két lány, akik egyedül próbálnak boldogulni. A négy túlélő összefog, hogy eljussanak Los Angelesbe, ahol állítólag biztonságos menedékhely van.

  A film elemzése:

  A Zombieland egy vígjáték-horror, amely a zombikról, a túlélésről és a családról szól. A film vicces, izgalmas és akciódús. A film a zombiparódiák egyik legkiemelkedőbb példája.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A Zombieland hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 90%, a közönség értékelése pedig 88%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2008 őszén kezdődött Atlantában.
  • A film forgatókönyvét Rhett Reese és Paul Wernick írta.
  • A film rendezője Ruben Fleischer.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Teen Choice Award a legjobb vígjátékszínésznőnek (2009)

  Emma Stone interjú:

  “A Zombieland egy nagyon vicces film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy egy kemény, de szerethető lányt alakítsak. Nagyon élveztem a forgatást Woody Harrelsonnal és Jesse Eisenberggel.”

  A Zombieland Emma Stone karrierjének egyik legfontosabb filmje volt. A filmben nyújtott alakításával bebizonyította, hogy nemcsak tehetséges színésznő, de humorérzéke is van, és képes akcióhősi szerepeket is eljátszani.

  6. Könnyű nőcske (2010): Olive, a félreértett gimnazista lány

  A 2010-es Könnyű nőcske című vígjáték Emma Stone egyik legkedveltebb alakítását hozta el. A filmben Olive Penderghast, a félreértett gimnazista lány szerepét alakította, aki hamis pletyka miatt az iskola “könnyű nőjévé” válik.

  Stone humoros és bájos alakítást nyújtott. Megmutatta Olive bátorságát, önbizalmát és humorérzékét, miközben küzdött a rágalmakkal és a suli népszerűségének visszaszerzéséért. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Olive a suli dísztermében táncol a “Pocketful of Sunshine” című dalra.

  A Könnyű nőcske hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 85%, a közönség értékelése pedig 87%.

  A film rövid tartalma:

  Olive Penderghast (Emma Stone) egy átlagos gimnazista lány, aki jó tanuló, de nem túl népszerű. Amikor Olive hazugságba keveredik a nemi életével kapcsolatban, hamarosan az iskola “könnyű nőjévé” válik. Olive-nek meg kell küzdenie a pletykákkal és a suli népszerűségének visszaszerzéséért.

  A film elemzése:

  A Könnyű nőcske egy vígjáték, amely a tinédzserkorról, a pletykákról és a szexről szól. A film vicces, bájos és okos. A film a női identitásról és a szexuális önkifejezésről is szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A Könnyű nőcske hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 85%, a közönség értékelése pedig 87%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2009 nyarán kezdődött Kaliforniában.
  • A film forgatókönyvét Diablo Cody írta.
  • A film rendezője Will Gluck.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Teen Choice Award a legjobb vígjátékszínésznőnek (2010)
  • People’s Choice Award a kedvenc vígjátékszínésznőnek (2011)

  Emma Stone interjú:

  “A Könnyű nőcske egy nagyon vicces film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy egy félreértett gimnazista lányt alakítsak. Nagyon élveztem a forgatást, és nagyon hálás vagyok a stábnak és a rendezőnek, Will Glucknak.”

  A Könnyű nőcske Emma Stone karrierjének egyik legfontosabb filmje volt. A filmben nyújtott alakításával bebizonyította, hogy nemcsak tehetséges színésznő, de humorérzéke is van, és képes vígjátéki főszerepeket is eljátszani.

  7. A segítség (2011): Skeeter Phelan, a bátor írónő

  A 2011-es A segítség című filmdráma Emma Stone újabb bravúros alakítását hozta el. A filmben Skeeter Phelan, a bátor írónő szerepét alakította, aki az 1960-as évek elején Jacksonban, Mississippi államban élő fekete cselédek történeteit akarja megírni.

  Stone elkötelezett játékával hívta fel magára a figyelmet. Megmutatta Skeeter bátorságát, elszántságát és elkötelezettségét az igazságtalanság elleni küzdelemben. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Skeeter Minny Jacksonnal (Octavia Spencer) beszélget az édesanyjáról, és elhatározza, hogy megírja a cselédek történeteit.

  A segítség hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 92%, a közönség értékelése pedig 89%.

  A film rövid tartalma:

  Skeeter Phelan (Emma Stone) egy fiatal lány, aki az 1960-as évek elején Jacksonban, Mississippi államban él. Skeeter nem ért egyet a faji megkülönböztetéssel, és elhatározza, hogy megírja a fekete cselédek történeteit, akik a városban élő fehér családoknál dolgoznak. Skeeter interjúkat készít a cselédekkel, és megtudja, hogy milyen nehézségekkel és megaláztatásokkal kell szembenézniük.

  A film elemzése:

  A segítség egy filmdráma, amely a faji megkülönböztetésről, a rasszizmusról és a bátorságról szól. A film gyönyörűen fényképezett, és a zene is lenyűgöző. A film a nők szerepéről, a családról és a barátságról is szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A segítség hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 92%, a közönség értékelése pedig 89%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2010 nyarán kezdődött Mississippiben.
  • A film forgatókönyvét Kathryn Stockett írta, aki a regényt is írta.
  • A film rendezője Tate Taylor.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Screen Actors Guild-díj a legjobb női mellékszereplőnek (2012)

  Emma Stone interjú:

  A segítség egy nagyon fontos film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy egy bátor írónőt alakítsak, aki kiáll az igazságtalanság ellen. Nagyon élveztem a forgatást, és nagyon hálás vagyok a stábnak és a rendezőnek, Tate Taylornak.”

  A segítség Emma Stone karrierjének egyik legkiemelkedőbb alakítása volt. A filmben nyújtott alakításáért Screen Actors Guild-díjat nyert, és bebizonyította, hogy nemcsak tehetséges színésznő, de elkötelezett is a fontos társadalmi témák iránt.

  8. Superbad, avagy miért ciki a szex (2007): Jules, a laza lány

  A 2007-es Superbad, avagy miért ciki a szex című vígjáték Emma Stone korai tehetségének ízelítőt adta. A filmben Jules, a laza lány szerepét alakította, aki Seth (Jonah Hill) szerelme.

  Stone humoros és bájos alakítást nyújtott. Megmutatta Jules lazaságát, humorérzékét és önbizalmát. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Jules és Seth az iskolaudvaron beszélgetnek, és Jules elmondja, hogy mit gondol a szexről.

  A Superbad hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 88%, a közönség értékelése pedig 87%.

  A film rövid tartalma:

  Seth (Jonah Hill), Evan (Michael Cera) és Fogell (Christopher Mintz-Plasse) három gimnazista fiú, akik azon fáradoznak, hogy eljussanak egy buliba, ahol alkoholhoz és lányokhoz juthatnak. A fiúk egy sor kalandba keverednek, miközben megpróbálják beszerezni az italt, és eljutni a buliba.

  A film elemzése:

  A Superbad egy vígjáték, amely a tinédzserkorról, a szexről és a barátságról szól. A film vicces, bájos és okos. A film a felnövésről, a felelősségvállalásról és a döntéshozatalról is szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A Superbad, avagy miért ciki a szex hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 88%, a közönség értékelése pedig 87%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2006 nyarán kezdődött Los Angelesben.
  • A film forgatókönyvét Seth Rogen és Evan Goldberg írta.
  • A film rendezője Greg Mottola.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Teen Choice Award a legjobb áttörő színésznőnek (2007)

  Emma Stone interjú:

  “A Superbad egy nagyon vicces film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy egy laza lányt alakítsak, aki humorérzékkel rendelkezik. Nagyon élveztem a forgatást, és nagyon hálás vagyok a stábnak és a rendezőnek, Greg Mottolának.”

  A Superbad, avagy miért ciki a szex Emma Stone karrierjének egyik legfontosabb filmje volt. A filmben nyújtott alakításával bebizonyította, hogy tehetséges színésznő, humorérzékkel rendelkezik, és képes vígjátéki szerepeket is eljátszani.

  9. A csodálatos Pókember (2012): Gwen Stacy, a szerelmes lány

  A 2012-es A csodálatos Pókember című szuperhősfilmben Emma Stone Gwen Stacy, Peter Parker (Andrew Garfield) szerelmének szerepét alakította. A film egy új Pókember-univerzumot indított el, és Stone alakítása nagyban hozzájárult a film sikeréhez.

  Stone megmutatta Gwen Stacy romantikus, intelligens és bátor oldalát is. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Gwen és Peter a Brooklyn Bridge-en sétálnak, és Peter elmondja Gwennek, hogy ő a Pókember.

  A A csodálatos Pókember hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 72%, a közönség értékelése pedig 83%.

  A film rövid tartalma:

  Peter Parker (Andrew Garfield) egy átlagos gimnazista fiú, akit egy pók megcsíp. Peter szuperképességeket kap, és Pókemberré válik. Pókembernek meg kell küzdenie a Gyíkkal (Rhys Ifans), aki egy mutáns tudós, aki át akarja alakítani New Yorkot. Peternek közben egyensúlyt kell találnia a magánélete és a szuperhősléte között, és szerelmes lesz Gwen Stacybe (Emma Stone).

  A film elemzése:

  A csodálatos Pókember egy szuperhősfilm, amely a szerelemről, a felelősségvállalásról és a felnőtté válásról szól. A film gyönyörűen fényképezett, és a zene is lenyűgöző. A film a Pókember-mítosz újragondolása, és hűen követi a képregények eredeti történetét.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A csodálatos Pókember hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 72%, a közönség értékelése pedig 83%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2011 nyarán kezdődött New Yorkban.
  • A film forgatókönyvét James Vanderbilt, Alvin Sargent és Steve Kloves írta.
  • A film rendezője Marc Webb.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Teen Choice Award a legjobb nyári filmszínésznőnek (2012)
  • People’s Choice Award a kedvenc filmszínésznőnek (2013)

  Emma Stone interjú:

  A csodálatos Pókember egy nagyon izgalmas film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy Gwen Stacyt alakítsam, aki egy intelligens és bátor lány. Nagyon élveztem a forgatást Andrew Garfielddal, és nagyon hálás vagyok a stábnak és a rendezőnek, Marc Webbnek.”

  A csodálatos Pókember Emma Stone karrierjének egyik legfontosabb filmje volt. A filmben nyújtott alakításával bebizonyította, hogy tehetséges színésznő, és képes szuperhősfilmekben is szerepelni.

  10. Őrült, Dilis, Szerelem (2011): Hannah Weaver, a lázadó lány

  A 2011-es Őrült, Dilis, Szerelem című romantikus vígjátékban Emma Stone Hannah Weaver, a lázadó lány szerepét alakította, aki beleszeret Jacob Palmerbe (Ryan Gosling), egy helyi nőcsábászba. A film egy furcsa szerelmi háromszögről szól, és Stone alakítása nagyban hozzájárult a film sikeréhez.

  Stone humoros és energikus játékával kápráztatta el a közönséget. Megmutatta Hannah lázadó, szabadszellemű és szenvedélyes oldalát is. A film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Hannah és Jacob a tengerparton táncolnak, és Hannah elmondja Jacobnak, hogy mit gondol a szerelemről.

  Az Őrült, Dilis, Szerelem hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 94%, a közönség értékelése pedig 88%.

  A film rövid tartalma:

  Jacob Palmer (Ryan Gosling) egy helyi nőcsábász, aki beleszeret Hannah Weaverbe (Emma Stone), egy lázadó lányba. Jacobnak meg kell győznie Hannah-t, hogy ő nem csak egy felszínes fickó, és képes komoly kapcsolatra. Közben Jacobnak meg kell küzdenie Cal Weaverrel (Steve Carell), Hannah apjával, aki nem akarja, hogy lánya egy nőcsábásszal járjon.

  A film elemzése:

  Az Őrült, Dilis, Szerelem egy romantikus vígjáték, amely a szerelemről, a családról és a felnőtté válásról szól. A film vicces, bájos és okos. A film a szerelem különböző formáit is bemutatja, és a házasságról is szól.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  Az Őrült, Dilis, Szerelemhatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében is. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 94%, a közönség értékelése pedig 88%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2010 nyarán kezdődött Los Angelesben.
  • A film forgatókönyvét Dan Fogelman írta.
  • A film rendezői Glenn Ficarra és John Requa.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Golden Globe-díj a legjobb női főszereplőnek – musical vagy vígjáték (2012)
  • BAFTA-díj a legjobb női főszereplőnek (2012)
  • Screen Actors Guild-díj a legjobb női főszereplőnek (2012)

  Emma Stone interjú:

  “Az Őrült, Dilis, Szerelem egy nagyon vicces film volt számomra. Lehetőséget kaptam arra, hogy Hannah-t alakítsam, aki egy lázadó és szenvedélyes lány. Nagyon élveztem a forgatást Ryan Goslinggal és Steve Carellel, és nagyon hálás vagyok a stábnak és a rendezőknek, Glenn Ficarrának és John Requának.”

  Az Őrült, Dilis, Szerelem Emma Stone karrierjének egyik legfontosabb filmje volt. A filmben nyújtott alakításával bebizonyította, hogy tehetséges színésznő, és képes romantikus vígjátékokban is szerepelni.

  11. Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős (2009)

  A 2009-es Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős című film egy független vígjáték-dráma, amely egy alkotói válsággal küzdő íróról szól, aki képzeletbeli szuperhőssel társalog. A film főszereplője Jeff Daniels, Emma Stone, Lisa Kudrow és Ryan Reynolds.

  A film rövid tartalma:

  Richard Dunn (Jeff Daniels) egy sikertelen író, aki alkotói válsággal küzd. Felesége unszolására Richard elutazik egy tengerparti kisvárosba, hogy ott befejezze legújabb regényét. A kisvárosban Richard megismerkedik Abbyvel (Emma Stone), egy tizenhét éves lánnyal, akivel összebarátkozik. Richard elmeséli Abbynek a képzeletbeli szuperhőséről, Captain Awesome-ról, aki segít neki leküzdeni a nehézségeket.

  A film elemzése:

  A Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős egy vígjáték-dráma, amely a kreativitásról, a barátságról és a felnőtté válásról szól. A film vicces, bájos és elgondolkodtató. A film a mentális egészségről is szól, és bemutatja, hogyan segíthet a képzelet a nehézségek leküzdésében.

  Kritikusok és közönség véleménye:

  A Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól. A film kritikai pontszáma a Rotten Tomatoeson 32%, a közönség értékelése pedig 63%.

  Érdekességek a film forgatásáról:

  • A film forgatása 2008 nyarán kezdődött New Yorkban.
  • A film forgatókönyvét Kieran Mulroney és Michele Mulroney írta.
  • A film rendezője Kieran Mulroney.

  Emma Stone szerepe:

  Emma Stone Abbyt, a tizenhét éves lányt alakítja a filmben. Abby egy magányos lány, aki elvesztette az édesanyját. Richarddal való barátsága segít Abbynek megbirkózni a gyászával, és új célokat találni az életében.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  Emma Stone nem kapott díjat a filmben nyújtott alakításáért.

  Összefoglalás:

  A Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős egy kis költségvetésű film, amely nem aratott nagy sikert a kritikusok körében. Azonban a filmnek van egy hű rajongótábora, akik értékelik a film humorát, báját és elgondolkodtató üzenetét. Emma Stone alakítása Abbyként emlékezetes, és megmutatja a színésznő tehetségét a drámai szerepekben is.

  12. A meztelen dobos (2008)

  A meztelen dobos (2008) című filmben Emma Stone Allison karakterét alakítja, egy zenekedvelő lányt. A filmben Stonennak ismét megmutatkozik korai színészi tehetsége.

  A filmről:

  • Műfaj: Vígjáték
  • Rendező: Peter Cattaneo
  • Szereplők: Rainn Wilson, Christina Applegate, Josh Gad, Emma Stone
  • Történet: A film egy dobosról szól, akit kirúgnak a bandájából, és tizenöt évvel később kénytelen újrakezdeni a karrierjét. Allison egy tinilány, aki rajong a zenekarért, és segít a dobosnak visszatérni a csúcsra.

  Emma Stone alakítása:

  Stone játéka a filmben energikus, humoros és meggyőző. Allison karaktere tele van élettel és szenvedéllyel a zene iránt, és Stone tökéletesen ábrázolja ezt a lelkesedést. A film kritikusai dicsérték Stone alakítását, és kiemelték, hogy ő az egyik legfényesebb tehetség Hollywoodban.

  A film jelentősége:

  A A meztelen dobos egy vicces és szívmelengető film a második esélyekről és a zene erejéről. Stone alakítása kiemelkedő, és ez a film tovább bizonyítja, hogy ő egy rendkívüli tehetség.

  Érdekességek:

  • A filmben szereplő “The School of Rock” egy igazi zenekar, amelyben Jack Black is játszik.
  • A film forgatása alatt Emma Stone 19 éves volt.
  • A film soundtrackjén szereplő “Lose Yourself” című dalt Eminem írta és adta elő.

  A meztelen dobos egy szórakoztató film, amelyben Emma Stone kiemelkedő alakítást nyújt. A film a zene szerelmeseinek és azoknak ajánlott, akik szeretnek nevetni.

  13. A házinyuszi (2008)

  A házinyuszi (2008) című filmben Emma Stone Anna karakterét alakítja, egy naiv lányt, aki egy Playboy-nyuszi házban nőtt fel. A filmben Stone humoros és szerethető alakítást nyújt.

  A filmről:

  • Műfaj: Vígjáték
  • Rendező: Fred Wolf
  • Szereplők: Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone, Kat Dennings
  • Történet: A film egy Playboy-nyusziról szól, akit kirúgnak a házból, és kénytelen beilleszkedni a “normális” világba. Anna egy főiskolás lány, aki befogadja a nyuszit, és segít neki új életet kezdeni.

  Emma Stone alakítása:

  Stone játéka a filmben humoros, bájos és meggyőző. Anna karaktere ártatlan és naiv, de tele van jó szándékkal. Stone tökéletesen ábrázolja Anna lelkesedését és optimizmusát. A film kritikusai dicsérték Stone alakítását, és kiemelték, hogy ő az egyik legígéretesebb fiatal színésznő Hollywoodban.

  A film jelentősége:

  A házinyuszi egy vicces és kedves film a felnőtté válásról és a beilleszkedésről. Stone alakítása kiemelkedő, és ez a film tovább bizonyítja, hogy ő egy sokoldalú tehetség.

  Érdekességek:

  • A filmben szereplő “The House Bunny” egy igazi Playboy-ház, amely Los Angelesben található.
  • A film forgatása alatt Emma Stone 19 éves volt.
  • A film soundtrackjén szereplő “I’m Yours” című dalt Jason Mraz írta és adta elő.

  A házinyuszi egy szórakoztató film, amelyben Emma Stone humoros és szerethető alakítást nyújt. A film azoknak ajánlott, akik szeretnek nevetni és egy kedves történetet látni.

  14. Nemek harca (Battle of the Sexes) (2017)

  A Nemek harca (2017) című filmben Emma Stone Billie Jean King, a legendás teniszezőnő szerepét alakítja. A filmben Stone elszánt és inspiráló alakítást nyújt.

  A filmről:

  • Műfaj: Sportdráma
  • Rendező: Jonathan Dayton, Valerie Faris
  • Szereplők: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Elisabeth Shue
  • Történet: A film az 1973-as “nemek harca” teniszmeccset meséli el, amelyben Billie Jean King Bobby Riggs ellen játszott. A meccs nemcsak a teniszről szólt, hanem a nemek közötti egyenlőségről is.

  Emma Stone alakítása:

  Stone játéka a filmben magával ragadó, hiteles és inspiráló. Tökéletesen ábrázolja Billie Jean King erejét, elszántságát és bátorságát. A film kritikusai dicsérték Stone alakítását, és kiemelték, hogy ő az egyik legjobb színésznő Hollywoodban.

  A film jelentősége:

  A Nemek harca egy fontos film, amely a nemek közötti egyenlőség témáját boncolgatja. Stone alakítása kiemelkedő, és ez a film tovább bizonyítja, hogy ő egy tehetséges és elkötelezett színésznő.

  Érdekességek:

  • A film forgatókönyvét Simon Beaufoy írta, aki a Slumdog Millionaire című film forgatókönyvéért is Oscar-díjat kapott.
  • A film soundtrackjén szereplő “The Right Girl” című dalt Lady Gaga írta és adta elő.
  • A film kritikai és kereskedelmi sikert aratott.

  A Nemek harca egy izgalmas és inspiráló film, amelyben Emma Stone kiemelkedő alakítást nyújt. A film azoknak ajánlott, akiket érdekel a sport, a történelem és a nemek közötti egyenlőség.

  Díjak és elismerések:

  • Emma Stone Golden Globe-díjat nyert a legjobb színésznő – musical vagy vígjáték kategóriában.
  • A film a legjobb film kategóriában is Golden Globe-díjra volt jelölve.
  • A film a legjobb film kategóriában Oscar-díjra is volt jelölve.

  15. Croodék: Egy új kor (2020)

  A 15. Croodék: Egy új kor (2020) című animációs filmben Emma Stone Eep, a bátor lány szinkronhangját adja. A filmben Stone humoros és energikus játékával szórakoztatta a közönséget.

  A filmről:

  • Műfaj: Animációs, vígjáték, kaland
  • Rendező: Joel Crawford
  • Szinkronhangok: Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Clark Duke, Cloris Leachman
  • Történet: A film a Croodék család kalandjait követi nyomon, akik egy új otthonra keresve vándorolnak. Eközben egy másik családdal is találkoznak, akiknek más szokásaik és elképzeléseik vannak az életről.

  Emma Stone szinkronhangja:

  Stone hangja tökéletesen illik Eep karakteréhez. Energikus, humoros és magával ragadó. Stone játéka élettel tölti meg Eep karakterét, és a film egyik legkedveltebb szereplőjévé teszi őt.

  A film jelentősége:

  A Croodék: Egy új kor egy szórakoztató film az egész család számára. A film humoros, izgalmas és tele van kalanddal. Stone szinkronhangja kiemelkedő, és ez a film tovább bizonyítja, hogy ő egy tehetséges színésznő.

  Érdekességek:

  • A film a 2013-ban bemutatott Croodék című film folytatása.
  • A film kritikai és kereskedelmi sikert aratott.
  • A film soundtrackjén szereplő “Together We Can Do It” című dalt Kelly Clarkson írta és adta elő.

  Összefoglalva:

  A Croodék: Egy új kor egy szórakoztató animációs film, amelyben Emma Stone humoros és energikus szinkronhangja kiemelkedő. A film azoknak ajánlott, akik szeretnek nevetni, kalandozni és együtt lenni a családjukkal.

  +1 Szegény párák (2023)

  Emma Stone legújabb filmje, a Szegény párák (Poor Things) 2023-ban került a mozikba, és máris nagy sikert aratott. A film Yorgos Lanthimos rendező (A kedvenc, The Lobster) fekete komédiája, amely Alasdair Gray 1992-es regényén alapul.

  A film rövid tartalma:

  A 19. század elején egy feltörekvő tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) megmenti egy vízbefulladt fiatal lány, Bella Baxter (Emma Stone) életét. Bella agykárosodást szenved, és mentálisan egy kisgyerek szintjén van. Dr. Baxter úgy gondolja, hogy Bella tökéletes alanya egy kísérletnek, amelynek során egy agyhalott ember agyát ülteti át Bella testébe. A kísérlet sikerül, és Bella fokozatosan elkezdi fejleszteni az intelligenciáját és a személyiségét.

  Emma Stone alakítása:

  Emma Stone kiemelkedő alakítást nyújt Bella karakterében. Tökéletesen ábrázolja Bella ártatlanságát, kíváncsiságát és bátorságát. Stone játéka egyszerre humoros, megható és lenyűgöző.

  A film kritikái:

  A Szegény párák vegyes kritikákat kapott. A kritikusok dicsérték Stone és Dafoe alakítását, valamint Lanthimos rendezői stílusát. Azonban a film furcsa humora és sötét témája nem mindenkinek tetszett.

  A film érdekességei:

  • A film forgatása 2022 elején kezdődött Görögországban.
  • Emma Stone-nak megtanult írni a bal kezével, hogy hitelesebben ábrázolja Bella agykárosodását.
  • A filmben szereplő Belle Baxter karakterét Mary Shelley Frankenstein című regényének Elizabeth Lavenza karaktere ihlette.

  Emma Stone díjai és elismerései:

  • Emma Stone Oscar és Golden Globe-díjat nyert a legjobb színésznő – musical vagy vígjáték kategóriában a Szegény párákban nyújtott alakításáért.
  • A film a legjobb film kategóriában is Golden Globe-díjra volt jelölve.

  Interjúk Emma Stone-nal:

  • Emma Stone a The Hollywood Reporternek adott interjújában elmondta, hogy a Szegény párák “egy nagyon különleges film, amelynek elkészítésében nagy öröm volt részt venni.”
  • A Variety-nek adott interjújában Stone elmondta, hogy Bella karaktere “egy igazi kihívás volt, de egyben nagyon inspiráló is.”

  A Szegény párák egy egyedi és lenyűgöző film, amelyben Emma Stone kiemelkedő alakítást nyújt. A film nem mindenkinek tetszik, de érdemes megnézni, ha szereted a fekete komédiákat és a lenyűgöző színészi játékot.

  Köszönjük a megosztást!
  Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
  Hozzászólás