Ez történik, ha gyakrabban jársz mezítláb

achilles
2 perc olvasás
Remek módja lehet a kikapcsolódásnak és a természettel való kapcsolatteremtésnek, ha minél többször megválsz a cipőidtől és mezítláb jársz. A cipő levétele és a fű, a homok vagy bármely felület érintése a lábunk alatt megnyugtató élmény lehet. Ráadásul remek módja annak, hogy a lábunk megszabaduljon a gyakran viselt, szorító cipőktől.

Bár a női cipők nagyon divatosak és szépek, időnként érdemes a lábainknak egy kis szabadságot biztosítani. Ez segíthet a lábunknak pihenni a magas sarkú cipők vagy a szorosan illeszkedő cipők viselése után. Különösen meleg időben érdemes gyakrabban levenni a cipőt és mezítláb járni. Most megtudhatod, hogy ez milyen jótékony hatással van az egészségedre.

Milyen előnyei vannak a mezítláb járásnak?

Ha rendszeresen hagyod el a cipődet és mezítláb jársz különböző felületeken, számos pozitív hatást tapasztalhatsz. Az inak és szalagok, valamint az izmok idővel erősebbek lesznek. Ez enyhítheti az ortopédiai problémákat és csökkentheti a bokaficam kockázatát. Ráadásul a mezítláb járás ingyenes talpmasszázst nyújt, ami serkenti a vérkeringést.

Hogyan járj helyesen mezítláb?

Legtöbbször a lábunk és a lábujjaink cipőbe vannak zsúfolva, és egy kicsit megfeledkeztünk a mezítláb járásról. Ahhoz, hogy elkerüld a lábad túlterhelését és a sérüléseket, tartsd szem előtt az alábbiakat:

  • Kezdd rövid időszakokkal, napi 30 perctől egy óráig. Ezeket később fokozatosan növelheted.
  • Próbálj puha felületen járni, például füvön, homokon vagy földön. Lassan térj át keményebb vagy köves talajra.
  • Figyelj és kerüld az éles vagy veszélyes köveket, tárgyakat és a forró talajt.
  • Lassan lépkedj és koncentrálj a természetes elülső vagy középlábas járásra. A futás vagy kocogás túlterhelheti a kezdő lábakat.
  • A mezítláb járás után gondoskodj a lábaid tisztításáról és hidratálásáról.

Ha ezeket a lépéseket követed, és gyakrabban jársz mezítláb, jobban fogod érezni magad, javul az egyensúlyod és még a stresszt is csökkentheted.

Még tart a nyár, szóval dobd le a cipődet és élvezd a mezítláb járás előnyeit!

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás