Három hasznos tipp, ha te is kezdő énekes vagy!

achilles
3 perc olvasás

Cikkünkben énekléssel kapcsolatos tippeket hoztunk azoknak, akik még csak most bontogatják szárnyaikat. Sokan nagy lendülettel vágnak bele, de nem árt tisztában lenni pár dologgal.

Tényleg szükséges a tanár?

Nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy magán órákat vegyen. Vannak azonban olyan tanárok, akik valamivel alacsonyabb órabéren dolgoznak, ezért érdemes kutatni a neten és megkérdezni az ismerősöket is. Egy tanár sokat segíthet a fejlődésben, de ne felejtsük el soha, hogy „Gyakorlat teszi a mestert”.  Ha elegendő időt szánunk a gyakorlásra, akkor kiváló énekesek lehetünk. Otthon és a zenetanárral is töltsünk el annyi aktív órát amennyit csak bírunk, hogy tehetségünk minél gyorsabban kibontakozhasson.

Járjunk nyitott szemmel

Érdemes többféle zenei stílusra is nyitottnak lenni – főleg kezdőként – hiszen ekkor dől el, hogy nekünk melyik fog igazán beválni. Minden előadónak megvannak a maga preferenciái, mindenki egy önálló személyiség, ezért ezt figyelembe kell venni a stílus kiválasztásakor. Minél több stílust hallgatunk meg, annál könnyebben el tudjuk dönteni, hogy számunkra melyik lesz a megfelelő.

Fontos az önfegyelem

Az önfegyelem létfontosságú, ha tényleg profi szintre törekszünk, mert csak ez vezethet el bennünket a végső sikerhez. Az éneklés és a zene iránt érdeklődők zömét a csillogás vonzza, de ezért nagyon sok mindent fel kell áldozni. Sokakat a megkereshető összeg vonz, de ez kemény munkával és sok lemondással fog járni.

3+1 tippünk – Ne utánozzuk más előadók hangját, legyünk egyediek

Ez egy nagyon fontos pont a tanulásban. Ha egy híres előadót próbálunk meg utánozni, akkor belefuthatunk abba a hibába, hogy sokan meg sem fognak hallgatni minket, hiszen meghallgathatják a másik énekest, akinek a hangját utánozzuk. Alakítsunk ki egy saját stílust annak érdekében, hogy különlegesek legyünk.

És a ráadás – Mit kell mindenképpen beszereznünk?

Éneklés szempontjából a mikrofon kiválasztása lesz a legfontosabb teendőnk.  Törekedjünk a minőségre, de figyeljünk oda az árakra is. Egy Shure mikrofon kitűnő választás lehet még kezdőként is. Hangszerbolt Budapest belvárosában és annak környékén is található, így ne legyünk lusták és keressük fel személyesen, hogy kipróbálhassuk a mikrofonokat. A boltokban olyan szakemberek nyújtanak segítséget, akik az énekléshez értenek és minden szükséges terméket be fognak mutatni nekünk.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás