Mondjon búcsút a narancsbőrnek hatékony kezelések által

achilles
8 perc olvasás

Mindannyian ismerjük, ahogyan a legtöbben küzdünk is vele: Ön mire gondol? Narancsbőr – ez az a szó, amely számtalan embert kísértett már, miközben a tökéletes bőr elérésére törekedtek. Ebben a cikkben elmélyülünk a cellulit világában, feltárjuk annak okait, makacsságának miértjét és olyan kezeléseket is bemutatunk, amelyek a sima és szebb bőrének kulcsai lehetnek!

Tudta, hogy a nők több, mint 90%-ánál jelentkezik a narancsbőr az életük során? Nincs egyedül!

Ez a gödröcskés, göröngyös, egyenetlen bőrfelszín leggyakrabban a combokon vagy a fenék részén jelenik meg, ráadásul az egyik legnehezebben kezelhető és leghálátlanabb részlete a testünknek.

Testmozgás, egészséges táplálkozás vagy krémek serege? Sokan próbálják felvenni a harcot a narancsbőrrel, de vajon sikeresen?

Mielőtt azonban rátérnénk azokra a kezelésekre, amelyek hatékonyan lépnek fel a narancsbőr ellen, érdemes megismernie kialakulásának okait.

A cellulit megjelenése meglepő vagy kiszámítható?

Vannak olyan életmódbeli “hibák”, amelyeknek komoly, látható hatásai vannak testünkön. Például a mozgásszegény életmód és a dohányzás is rontja kötőszöveteink rugalmasságát és a keringést, ezzel növelve a narancsbőr kialakulásának valószínűségét.

A helytelen táplálkozás is döntő tényező lehet, hiszen ez nemcsak a testsúly növekedésében, de a narancsbőr kialakulásában is fontos szerepet játszik. Ezt úgy kell elképzelnie, hogy minden olyan étel, amely elfogyasztása hízáshoz vezethet, a narancsbőr kialakulásának is kedvez.

A szűk ruhák és az ülőmunka is a cellulit okozói lehetnek, hiszen ezek rontják a vér – és nyirokkeringés hatékonyságát, szintén jó alapot adva a narancsbőr megjelenésének.

Vannak azonban olyan okai is a narancsbőr kialakulásának, amelyekre nem feltétlenül van ráhatásunk.

A cellulitra való hajlam öröklődhet, bár a genetikai háttér kis részben játszik szerepet a narancsbőr számtalan összetevője között, mégis érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni annak megelőzésre, ha a családtagok között jellemző a jelenléte.

A női hormonális változások szintén a narancsbőr segítői lehetnek, amely ellen szintén nehéz tenni. Az ösztrogén szint és a kollagénképződés csökkenése kedveznek a cellulit kialakulásának.

A narancsbőr a makacs, vagy a “megoldás” nem hatékony?

A cellulit, ahogyan már korábban is írtuk, az egyik legnehezebben kezelhető esztétikai probléma, azonban az sem mindegy, milyen lépéseket teszünk azért, hogy kisimítsuk ezeket a területeket.

A testmozgás, az egészséges életmód vagy a különböző kozmetikumok? Mi lehet a narancsbőr hosszútávú, hatékony kezelésére alkalmas megoldás?

Mozgás: A rendszeres fizikai aktivitás tónusossá teheti az izmokat és remek gyakorlat a narancsbőr megelőzésére, néhány esetben a jelenlévő cellulit mértékének / súlyosságának csökkentésére is alkalmas, azonban korántsem maradéktalanul.

Mivel ez nemcsak a zsírfeleslegről szól, hanem a bőr és a kötőszövetek szerkezeti problémáiról is, így a mozgás önmagában nem oldja meg a problémát.

Egészséges táplálkozás: Ha folyamatosan egy kiegyensúlyozott étrendet követ, azzal megelőzheti a túlzott zsírfelhalmozódást, de nem feltétlenül szüntetheti meg a már kialakult narancsbőrt.

A diéta önmagában nem célozza meg a cellulit kiváltó okait, például a gyenge kötőszövetet vagy a hormonális változásokat.

Krémek: A cellulit elleni krémek átmenetileg javítják a bőr megjelenését azáltal, hogy nemcsak hidratálják, de fel is “töltik” azt. Ez a hatás bár változást mutathat, a hatások rövid életűek.

A krémek a mögöttes strukturális problémákat kezelni nem tudják, így a narancsbőr okozói nem kerülnek megszüntetésre.

Tudnia kell, hogy a kialakult cellulit megszüntetéséhez nem elegendő a kiváltó okok kerülése, megszüntetése.

Az eredmények fenntartásában azonban fontos szerepük van, így beszéljünk arról, milyen hatékony kezelések állnak rendelkezésére például a Porta Bella Vita orvosesztétikai klinikán, ha a cellulitról van szó.

Hatékony kezelések, amelyekkel visszanyerheti önbizalmát!

A kezelések célja nem más, mint a kötőszövetek megerősítése, a keringés normalizálása, a kialakult ödéma megszüntetése és a felborult egyensúly visszaállítása.

Mivel a probléma elég komplex, így a hatékony kezelésekkel kapcsolatban is érdemes türelmesnek lenni, hiszen a megoldásra sem egy varázshintés alatt lehet számítani: kúraszerű kezeléssorozat, vagy több kezelés kombinációja általában a javaslat, ha cellulitról van szó.

Az, hogy milyen személyre szabott kezelési tervet kap, attól is függ, hogy milyen stádiumbeosztású (0-3) az adott narancsbőr. Minél magasabb a beosztási szám, annál erőteljesebb kezelésekre, több kezelésszámra lehet szükség.

ONDA Coolwaves™

A DEKA Onda innovatív kezelőfejjel és intelligens mikrohullámú forrással több ponton célozza meg hatékonyan a narancsbőr okait, hatására a kollagénszálak azonnal összehúzódnak, a szervezetet kollagén termelésére ösztönözve kompaktabb és tónusosabb kötőszöveteket eredményez.

Önállóan (súlyos narancsbőrt esetén is) vagy kombinációban is alkalmazható!

Z-Wave Pro Radiális lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia több ponton is támadja a narancsbőr kialakulásáért felelős okokat. Jelentős hatást képes kifejteni a kötőszöveti állományra, rekeszekre és az ezekben felhalmozódott zsírra is, amely a cellulit bőrképét eredményezi. Serkenti a kollagén és rugalmas rostok képződését, ráadásul a keringést is javítja.

Önállóan (középsúlyos vagy enyhe narancsbőr esetén) vagy kombinációban is alkalmazható!

RRS Cellutrix

A Skintech Pharma egy olyan hatóanyagkombináció, amely csak és kizárólag orvos által injektálható, kifejezetten a narancsbőr kezelésére fejlesztették ki. A kezelést önmagában kúrában alkalmazzák, amely 4-8 kezelést jelent, illetve egy otthoni használatra kifejlesztett krém is ajánlott mellé, amely a kezelések alatt illetve az eredmény megtartása miatt is használható.

Önállóan (középsúlyos vagy enyhe narancsbőr esetén) vagy kombinációban is alkalmazható!

Endolift

Az ENDOLIFT® egy olyan kombinált lézeres alkalmazás, amely felhasználási területe rendkívül sokoldalú: képes a bőr feszesítésére, a zsírlerakódások oldására vagy a narancsbőr kezelésére is. Minimál invazív eljárás, hatása tartós, alkalmazása után lipolízis következik be, a megereszkedett zsírszövetek pedig eltűnnek, a kollagénképződés megindul, a bőr megújulási folyamata is megkezdődik.

Önállóan vagy kombinációban is alkalmazható!

Kezelés kombinációk

A legeredményesebb eljárásért nemcsak a fenti kezeléseket alkalmazzák, hanem ezeknek a kombinációit is bevetik. Az optimális kezelés személyre szabott, így fontos, hogy konzultáljon orvosával arról, milyen kezelési csomag, kombináció az, amely a legmegfelelőbb az Ön számára.

A leggyakoribb kombináció a DEKA Onda Coolwaves és a Z-Wave Pro ötvözése, mindkét esetben az orvosa által javasolt kezelési számmal mindkét eljárás esetében, valamint a DEKA Onda és a Z-Wave Pro is remek együttest alkothat, míg az Endolift is remekül kiegészíthet más kezeléseket.

A narancsbőr gyakori probléma, de nem kell, hogy örök érvényű legyen. Modern kezeléseknek köszönhetően a cellulit elleni küzdelem ígéretesebb mint valaha. Ha hatékony megoldást keres, ideje, hogy megfontolja látogatását a Porta Bella Vita orvosesztétikai klinikára, ahol szakértő csapat állíthatja össze az Ön számára ideális kezelési tervet.

Köszöntse gyönyörű, lágy, narancsbőr mentes bőrét!

Miért a Porta Bella Vita?

A Porta Bella Vita orvosesztétikai klinika csapatának célja, hogy segítsenek elérni az Ön számára a kívánt eredményeket, ezeket tapasztalt szakemberek és hozzáértő orvosok, igényre szabott, optimális kezelések és kiváló minőségű gépek, anyagok segítségével képesek elérni.

A klinikán elérhető szolgáltatások alkalmasak arra, hogy megszüntessék a narancsbőrt! Akár önmagukban, vagy kezelési kombinációban kap javaslatot, egyedi igényeire és adottságaira szabott ütemtervet, biztos lehet benne, hogy a legjobb kezekben van.

A narancsbőr elleni kezelések mellett akár arc-, bőr-, vagy testkezeléseket is igénybe vehet, olyan biztonságos és fájdalommentes, hatékony beavatkozásra számíthat, amelyek önbizalmat növelnek.

Számoljon le a régóta zavaró narancsbőr jelenségével és érezze magát újra magabiztosan a testében!

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás