Ki gondolná, hogy a rágózás története 5000 évvel ezelőtt kezdődött? Az első ismert rágógumi nyírfakéregből készült kátrány volt. Ma már az ennél jóval kifinomultabb összetevőknek hála, a rágógumi igazi élvezeti cikknek számít.

A rágózás elsődleges célja a „mobil szájápolás”. Segítségével olyan helyeken is megtisztíthatjuk fogainkat, ahol nem áll módunkban fogkrémet, fogkefét használni.

Egy-egy étkezés során egy cukormentes rágógumival könnyen helyreállíthatjuk szánk PH értékét, megelőzve így a fogszuvasodást.

Rendszeres rágózással megelőzhetjük fogainkon a lepedékképződést, csökkentve így a fogkő kialakulásának kockázatát, valamint kellemes módon őrizhetjük meg leheletünk frissességét.

Tökéletesen megfelel pótcselekvés gyanánt is, hiszen remek figyelemelterelő. Dohányzásról való leszokás esetén bátran hívjuk segítségül!

Fogyókúra idején, ha elkap minket a nassolási vágy, kitűnő választás egy cukormentes rágógumi. Plusz kalóriák bevitele nélkül adja meg az édes íz és rágás élményét. A rágó mozdulatok ráadásul beindítják nyáltermelésünket, bélmozgásunkat, így gyorsítja anyagcserénket is.

Brit kutatók szerint rágózással serkenthetjük agyműködésünket, mivel a folyamatos rágó mozgás emeli a pulzust, ezáltal a vér több oxigént szállít agyunkba.

Testünk egyik legerősebb izma a rágóizom. Tartós pumpáló mozgása olyan hatást kelt, mint amikor egy stressz labdát nyomogatunk, vagyis nyugtató hatással van idegrendszerünkre.

Kijelenthetjük, hogy összességében rágózni jó! Tegyük hát bátran, de mindenkor tartsuk be a rágózással kapcsolatos alapvető etikettet! Tiszteljük meg környezetünket azzal, hogy nem szánkból kikandikáló rágóval mutatkozunk be, s ha eluntuk a dolgot, a megfelelő helyre és módon, azaz zsebkendőbe hajtva, a kukába dobjuk ahelyett, hogy valahová felragasztanánk…