Gyönyörű haj és ragyogó bőr a kávé erejével

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Az egyik legkedveltebb élénkítő italunk a kávé. E remek élvezeti cikk azonban nem csak a reggeli ébredezésben lehet segítségünkre. Számos területen felhasználhatjuk a kávé erejét, nézzük meg mi a helyzet a kozmetikával!

A kávé értékes összetevői és antioxidáns hatása miatt természetes szépségápolónak minősül. Egyre több hazai és külföldi kozmetikai cég használja termékei alapanyagaként a kávét. Mi a lefőtt kávé zaccát hasznosíthatjuk!

Kávéval a narancsbőr ellen

A nők átka nem más, mint a narancsbőr.  Ennek a roppant makacs szépséghibának a felszámolása gyökeres életmód-és étrendbéli változtatások bevezetése nélkül gyakorlatilag lehetetlen.

Mi azért mégis tudunk egy hatékony módszert. Nem kell hozzá egyéb, mint egy kis kávézacc.

Keverjünk el egy kevés zaccot teafaolajjal, vigyük fel a kérdéses területre, majd finoman masszírozzuk át bőrünket. Végezetül alaposan öblítsük le meleg vízzel a kezelt területet.

A koffein élénkítő hatása miatt a zsírsejtek közé rakódott méreganyagok könnyebben távoznak, csökkentve így a narancsbőr tüneteit.

A zaccot használhatjuk bőrradírként is, nincs más dolgunk, mint összekeverni némi zaccot mézzel és/vagy kamillavirág főzettel, és máris átdörgölhetjük vele arcunkat. Filléres, házi készítésű, természetes alapanyagokból álló bőrradírt kaphatunk ezzel a módszerrel.

Ha már így benne vagyunk a kávézacc hasznosításában, ne feledkezzünk meg hajkoronánkról se!

Fényesebbé varázsolhatjuk tincseinket, ha egy kevés zaccot keverünk hajsamponunkba, majd a szokásos módon járunk el. Figyeljünk arra, hogy hajunkat a kávés kezelés után mindig alaposan öblítsük le!

Tápláló ásványi anyagokhoz juttathatjuk ezzel a módszerrel hajszálainkat, rendszeres alkalmazás esetén pedig hajnövekedést is tapasztalhatunk. Vagyis a kávé ereje itt is megteszi hatását!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás