3 ok, amiért amiért az ásvány ékszerek egyre népszerűbbek

achilles
2 perc olvasás

A künönböző ásványokból, kristályokból, féldrágakövekből készült gyöngyök, ékszerek szinte mindenki számára elérhetővé váltak. Ezeknek a köveknek ereje, szépsége, története van, sokan amulettként tekintenek némelyikre. Mégis azt kell mondjuk, hogy a leggazdagabb ókori király kincsestára is eltörpülhet némely hazai ásványékszer, vagy kristálybolt kínálatához képest.

 

De vajon a ma embere miért szereti annyira ezeket a köveket?

A kristályoknak, féldrágaköveknek különleges erőt, hatást tulajdonítanak, melyek ugyan amai tudományos eszközökkel nem bizonyíthatók, mégis adnak a viselésükhöz valamiféle megfoghatatlan többletet. Most három olyan okot mondunk el, ami miatt egyre többen keresik:

 

Ma már a Föld több, mint 100 féle kristálya kapható egy helyen

A kristályokból, kövekből készült ékszerek, malák, karkötők hatalmas választékából nem könnyű választani. Van, aki csak szín után keres, de van, akinek a kövek története és leírása az, ami fontos.

Az átlátszóan szép hegyikristály jelentése például egészen különleges, vagy az kékes-lilás ametiszt hatása, melyet már a régi rómaiak is ismerték és nagyobbra tartottak a smaragdnál is.

 

Egy csipet misztikum, személyesség

Az is hozzátartozik a kövek népszerűségéhez, hogy a női lapokban sok különleges kőről írnak, hiszen a sztárok, celebek sem maradhatnak ki belőle. Sőt a történelem hírességei, uralkodók, hadvezérek, császárnők, felfedezők is szívesen viselték őket.

 

Gondoljunk bele: egy akkora medál (amulett), melyet Napóleon, vagy Nagy Sándor viselt anno és a világ túlsó feléről származó ritkaságként csodáltak, az ma már egy webshopból megrendelhető.

A legnépszerűbbek közé tartozik a nőiesen szép, selymes fényű rózsakvarc és többféle színű és fajtájú jáspis ékszer is.

 

A féldrágakőből fűzött malák többsége fémmentes

A féldrágakövekből, kristályokból sok esetben gyöngyöt csiszolnak, melyet erős textil zsinórra fűzve állítható malaként, nyakláncként hordanak. A gumira fűzött ásvány karkötőket pedig férfiak és nők is egyaránt szeretik. Ezeket a fémmentes ékszereket az allergiások is viselhetik közvetlenül a bőrrel érintkezve is.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás