Az egészséges és légző bőr titka: a bőrradír

achilles
3 perc olvasás
Ha nem csak tiszta, hanem bársonyos, puha tapintású, egészséges bőrre is vágysz, ne mulaszd el legalább heti egy alkalommal kedvenc bőrradírod használatát!

Az oxigén maga az élet. Gondolj erre minden alkalommal, amikor leemeled a fürdőszobapolcodról azt a minőségi bőrradírt, ami majd használat után plusz levegőhöz, oxigénhez juttatja a bőrödet!
Évszaktól függetlenül a bőröd könnyedén fakóvá, kellemetlen tapintásúvá válhat, ha nem jut elegendő oxigénhez. Ezért is fontos, hogy heti rendszerességgel használj valamilyen kíméletes, mégis hatékony, természetes összetevőjű bőrradírt, ami nem csak a felületi szennyeződésektől tisztítja meg a bőrödet, de ami annak legmélyebb rétegeibe jutva szabadítja meg a bőrt az elhalt hámsejtektől is. Ez már csak azért is fontos, mert a bőrmegújító folyamatok egészen „mélyről” indulnak, de csak akkor, ha a bőröd képes lélegezni. Plusz érv a bőrradírok használata mellett, hogy az elhalt hámsejtek eltávolítása után a bőröd jobban magába tudja szívni akár a bőrradír jótékony hatóanyagait, akár a fürdés vagy zuhanyzás után használt testápoló hidratáló összetevőit.

Napozás és szőrtelenítés előtt is érdemes bőrradírt használnod

Közvetlenül napozás után semmiképp, viszont strandolás, szoláriumozás előtt kifejezetten ajánlott a bőrradír használata. Ha egyenletesebb, szebb bőrszínt, hosszabban tartó barnaságot szeretnél, érdemes még napozás előtt megszabadítanod a bőrödet az elszarusodott felszíni hámsejtektől, hogy szebben tudj barnulni.
A kozmetikusod felkeresése előtt pár nappal szintén ajánlott egy alapos bőrradírozás, főleg ha gyantáztatni fogsz. Ha rendszeresen eltünteted a bőrödről az elhalt hámsejteket, úgy akár elkerülheted a kellemetlen szőrbenövéseket, szőrtüszőgyulladásokat is, amiket általában az okoz, hogy az elhalt hámsejtek eltömítik a szőrtüszőket, és megváltoztatják a szőr megfelelő növekedési irányát. Ettől történik az, hogy könnyebben és gyakrabban bőr alatt maradhatnak a nem kívánt szőrszálak is.

A tudatos bőrradírozás 5 alapvető szabálya

  • A bőrradír vagy testradír soha nem keverendő össze a speciális arcradírral, így mindig alaposan olvasd el a választott termék tájékoztatóját, hogy pontosan tudd, melyik testrészeiden is használhatod és melyiken nem!
  • Aranyszabály, hogy az igazán minőségi bőrradír nem karcol, finomszemcsés, enyhén zsíros állagú, mégis könnyedén eloszlatható a bőrön anélkül, hogy felsértenéd azt.
  • A „mentes” bőrradírokat érdemes előnyben részesítened, hiszen ezek abszolút bőrbarát összetevőket tartalmaznak. Alapvetően két nagy csoportjukat különböztetjük meg: a cukor alapút, vagyis a cukorradírt és a tengeri só alapú bőrradírt (sóradírt).
  • Soha nem szabad bőrradírt használnod sérült, gyulladt vagy égett bőrfelületen. Erre mindig fokozottan figyelj oda!
  • Azért, hogy biztosan elkerüld a bőrirritációt, nedves bőrön használj bőrradírt! Finom, körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele a testedet, majd bő vízzel öblítsd le magadról a fennmaradt szemcséket!
Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás