Túl erős menstruációs görcs? Ezért figyelj rá!

achilles
3 perc olvasás

Manapság egyre gyakoribb, hogy nő társaink olyan erős menstruációs görcsre panaszkodnak, amely nagyban megkeseríti a havi vérzés időszakát. Miért fontos ilyen esetben konzultálni a nőgyógyásszal és mit lehet tenni ellene, ha téged is érint? Olvasd el cikkünket és tudj meg többet!

Túl erős menstruációs görcs – így keserítheti meg egy nő mindennapjait

A túl erős menstruációs görcs egyre gyakoribb jelenség a női társadalomban, amelynek hátterében elsősorban az életmódunk és a háztartásunkban található káros anyagok állhatnak. Ennek köszönhetően rengeteg nő érzi azt a havi vérzés idején, hogy a szúró alhasi fájdalomnak, a fejfájásnak és a gyengeségnek köszönhetően egyszerűen nem tud haladni a napi teendőivel, illetve koncentrálni sem tud rendesen.

A menstruációs görcs megnövekedett fájdalmai így munkahelyi és otthoni problémákkal is járhatnak, valamint az érintett hölgynek a programokról és a sportról is le kell mondania ezeken a napokon.

Miért fordulj nőgyógyászhoz, ha téged is érint ez a fajta női probléma?

Ha a menstruációs görcs túlzott fájdalmakkal jár, érdemes minél előbb nőgyógyászhoz fordulni. Ekkor ugyanis a görcsök hátterében endometriózis is állhat, amelynek mielőbbi kezelése kulcsfontosságú. Ez a fajta női megbetegedés ugyanis az erős menstruáción túl meddőséget is okozhat, amely nagyban megkeseríti egy babára vágyó pár életét. Emellett pedig sok esetben már az ovulációs időszakban is jelentkezhetnek fájdalmak az alhasban, amelynek köszönhetően nem csak menstruáció lesz kibírhatatlan, de a hónap más napjai is.

Épp ezért fontos, hogy ha téged is érint az erős menstruációs görcs, minél előbb vizsgáltasd meg orvossal, hogy fennáll-e nálad endometriózis, és amennyiben igen, kezd el mielőbb az orvos által javasolt kúra mellett az gyógyteás kezelést, valamint az életmódváltást is.

Mit tehetsz túl erős menstruációs görcs esetén?

A túl erős menstruációs görcs azonban akkor is nagyban megnehezíti egy nő életét, ha nem áll fenn nála endometriózis. Épp ezért ha téged is érint ez a típusú probléma, érdemes elsősorban az életmódodon változtatni, amely magába foglalja az étkezést, a mindennapi szokásokat, a testmozgást, valamint a stresszkezelést is. Emellett pedig érdemes beszerezni palástfű teát is a nehezebb napokra, amely nagyban oldja a görcsöket.

 

A túl erős menstruációs görcs tehát nagyban megnehezíti egy hölgy mindennapjait, azonban a havi vérzésen túl olyan jóval komolyabb probléma is állhat a háttérben, mint az endometriózis. Épp ezért elsősorban érdemes szakértő orvoshoz fordulni, aki megfelelő tanácsokkal tud ellátni, illetve a kezelések mellett addigi életmódodon is érdemes változtatni.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás