Egy dekoratív karnis kiválasztása az otthonunk számára

Attila
2 perc olvasás

Alig van olyan hely egy otthonban, ahol ne lehetne karnist találni, hiszen ez szinte minden háztartásban vagy munkahelyen népszerű, mivel segít megelőzni a túlzott napfény bejutását a helyiségbe, és megőrzi a magánéletet.

A karnis célja azonban itt nem ér véget. Egy másik fontos dologban is segít, és ez javítja a hely szépségét. A piacon elérhető változatos formák, minták és színek miatt az ablakok függönyrudai is dekorációs tárgyakká váltak.

A karnisok valamiben szinte mindig különböznek egymástól. Ennek oka lehet a bot színe vagy akár anyaga is. De itt kifejezetten a rúd anyagáról beszélünk. Ha nehéz függönyt próbál feltenni egy könnyű függönyrúdra, az a rúd meggörbüléséhez vagy a töréséhez vezethet. Ezért nagyon fontos megbizonyosodni arról, hogy a megvásárolni kívánt függöny tökéletesen összhangban van a meglévő függönyrúddal. Érdemes erős fém karnis vásárlásában gondolkozni, mert nem csak a nehéz anyagú függönyökhöz, hanem a könnyebbekhez is megfelelő lesz.

A függönyrudat a helyiség igénye szerint kell megvásárolni. Vannak esetek, amikor különböző helyeken különböző dekoratív elemekre van szükség. Például, ha a fürdőszoba mindig tele van nedvességgel, ezért nagyon fontos műanyag vagy rozsdamentes acél típust vásárolni, hogy elkerülje a korrodálódást. Sőt, ha úgy érzi, hogy nagy nappaliját két különböző zónára szeretné felosztani, ezt megteheti egy megfelelő függöny és egy dekoratív karnis kiválasztásával, amelyek nemcsak hasznosak az otthon számára, hanem stílusossá és széppé alakítják át a nappaliját.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás