Ez a hosszú párkapcsolat titka

Balogh Nóra
4 perc olvasás

Tartós kapcsolatot alakítani nem könnyű. Nagyon sok mindenben kell passzolnunk párunkhoz és az érzelmi alapokon túl értékrendünknek, humorunknak, jövőbeli céljainknak is hasonlónak kell lenniük. Az igazi kihívást mégsem egy harmonikus kapcsolat kialakítása jelenti, hanem annak hosszú távon való fenntartása.

Odafigyelés

Ahhoz, hogy kapcsolatunk ne laposodjon el az idő múlásával, meglehetősen sokat kell tennünk! Figyelnünk kell a folyamatos megújulásra, arra, hogy ne fásuljunk bele a szürke hétköznapokba! Meg kell ismernünk egymást, egymás igényeit, vágyait, hiszen csak ezek ismeretében leszünk képesek beteljesíteni azokat.

Mindig szánjunk elegendő időt partnerünkre! Figyeljünk rá, amikor hozzánk beszél, ha ehhez meg kell szakítanunk egy otthoni munkafolyamatot, hát tegyük meg! A felmosás, porszívózás és a többi munka meg fognak várni.

Ilyesmiért felesleges lehurrogni, elküldeni kedvesünket. A „Nem látod, hogy éppen mással vagyok elfoglalva?” típusú mondatokat kerüljük! Ugyanis előbb-utóbb párunk igen gyorsan keresni fog másvalakit, akinek jut rá ideje és meghallgatja majd helyettünk…

Ha épp halaszthatatlan teendőnk közepén járunk, és párunk ilyenkor készül ránk zúdítani viszontagságos napjának minden részletét, akkor kérjük meg, hogy előbb készítsen egy teát vagy kávét, ami mellett kényelmesen beszélgethetünk. Így nekünk is lesz időnk normálisan félretenni vagy befejezni, amit épp csináltunk és szerelmük sem érzi úgy, hogy nem kapja meg a szükséges figyelmet tőlünk.

A tartós szerelem  4 esszenciája

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kommunikáció mennyire fontos egy párkapcsolaton belül! Az egymástól való eltávolodás elsődleges oka, ha hagyjuk, hogy elragadjanak a mindennapi teendőink és a párunkra fordított időből elcsípve próbálunk minél több elintéznivalót belesűríteni egy-egy napba.

Egy-egy apró kis meglepetés, egy táskába csempészett csokoládé, egy napközben váltott szerelmes üzenet. Olyan csodás kis apróságok ezek, amik segítségével szorosabbra fűzhetjük, gyarapíthatjuk a minket egymáshoz kötő szeretet szálait.

Soha ne vegyük készpénznek, hogy boldog párkapcsolatban élünk! Mindannyian ismerjük a mondást, miszerint ami elromolhat, az el is romlik. Érvényes ez a párkapcsolatunkra is, ezt mindig tartsuk szem előtt!

Ezért fontos az, hogy ne kényelmesedjünk bele a minket körülvevő harmóniába!

Párunkat vegyük körül gondoskodó figyelemmel, de eközben vigyázzunk arra, hogy ne fojtsuk meg szerelmünkkel! Ahogy nekünk, úgy neki is szüksége van személyes szabadságra, olyan szabadidős tevékenységekre, amit nélkülünk végez. Ehhez természetesen szükséges, hogy megbízzunk egymásban!

Legalább ennyire fontos, a párunk iránti tisztelet. Tiszteljük benne az embert, a férfit, a gyermekeink apját! Ne beszéljünk vele, s róla lekezelően! Figyeljünk arra, hogy társaságban és közös gyermekeink előtt ne ássuk alá a tekintélyét, mert ha így cselekszünk, az idővel a kapcsolatunk rovására megy.

Férfi és nő

Mások az igényeink, mások az elvárásaink, ezekből adódik, hogy más-más tart minket tartósan egy kapcsolatban. A férfiakat rendszeresen biztosítanunk kell arról, hogy szükségünk van rájuk, hogy büszkén lépdelünk oldalukon, és odavagyunk értük.

Mi nők pedig a folyamatos kényeztetést szeretjük, a bókokat és egy olyan pasi mellett tartunk ki hosszú távon, aki mellett igazán nőnek érezhetjük magunkat! Akinek jó érzés tetszeni, aki biztonságot nyújt nekünk, aki jó apja gyermekeinknek.

Ha sikerül igényeinket szépen összefésülni, és eközben nem feledkezünk meg az egymás iránt érzett szeretetről és tiszteletről sem, továbbá kellő energiát is fektetünk kapcsolatunk ápolásába, elmondhatjuk magunkról, hogy ismerjük a hosszú kapcsolat titkát!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás