Csillagjegyed megmondja, milyen borokat kortyolgass

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Csillagjegyeinknek sokszor hihetünk, amikor tanácstalanok vagyunk. Álláskereséskor elárulják, miben vagyunk tehetségesek, ha szerelmi életünkben keressük az igazit, szintén bizalommal fordulhatunk hozzájuk, megmutatják az utat. Miért épp a borok területén lenne ez másképp?

Nem meglepő, más-más csillagjegyű embereknek mást ajánlott inni. Tisztában vagyunk vele mind, hogy egy pohár bor naponta az egészségünket is szolgálja. Nézzük hát, kihez mi illik leginkább!

Ha a Kos jegyében születtél, akkor impulzív és temperamentumos lévén remek választás a gyümölcsös chardonnay, a borsos shiraz vagy egy fűszeres malbec.

A Bikák az élvezetekért élnek, nekik valók az erősebb borok, mindegy, hogy erősek vagy sem, édesek vagy sem, választhatnak bátran amarone, portói vagy PX sherry közül.

Az Ikrek itala vissza kell, hogy tükrözze kíváncsi, élénk természetüket, mi lehetne ennél alkalmasabb erre, mint egy sok oldalú rizling?

Az érzékeny és segítőkész Rák itala a gavi, az uhudler vagy akár a rozé, bármely vörösbor specialitás.

A büszke, luxust sem elvető Oroszlán választása a pezsgőborra esik, az uralkodói italra.

A perfekcionista Szűz a proseccora esküszik, mely tökéletesen megfelel visszafogottságának, önfegyelmének, megadja a számára hőn áhított biztonságot.

A Mérleg még ebben is folyton kételkedik: fehér legyen vagy vörös? Édes vagy száraz? De mindegy is, szívesen kipróbál mindent, nyitott a különböző ízekre.

A külsőre hidegnek tűnő, ám belülről tűztől égő Skorpió a bor területén sem ismeri a kompromisszumokat. Neki való a chardonnay vagy a Tempranillo.

A szabad, sportos, életvidám Nyilas itala a syrah, grenache vagy carignan.

A két lábbal a földön álló, kötelességtudó Bak borok kapcsán is a biztos minőségre utazik. chablis vagy a klasszikus bordeaux-i, mindkettő megfelelő számára.

A Vízöntő individualista, az egzotikumok varázsolják el, így borban is hasonlókat keres. A muskotály, a refosco vagy a romorantin a szívének való borok.

A Halak, a magányos, álmodozó jegy szülöttei a lágy, bársonyos ízektől olvadnak el. Szürkebarát vagy a merlot az igazi választás számára.

TAGGED:
Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás