Ezért és így őszül a haja

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Egy nő igazi ékessége a hajkoronája. De nézzük mi a helyzet, ha nevezett ékességünk kezdi elveszíteni színét és megjelennek első ősz hajszálaink?
Pánikba esni értelmetlen! Törődjünk bele, hogy a folyamat teljesen természetes, ráadásul visszafordíthatatlan és megállíthatatlan is.

Hogy mikor kezdünk őszülni, az megjósolhatatlan. Ahogy korosodunk, a hajunkban lévő festékanyag, az úgynevezett melanin termelése csökken, majd végleg leáll. Ilyenkor a színt adó anyag hiányában már csak apró légbuborékok szállítódnak hajszálainkba, aminek következtében tincseink mind inkább deresebbé válnak, mígnem hajkoronánk teljesen ki nem fehéredik. Az őszülés persze nem csak genetika kérdése, életvitelünk, életminőségünk is befolyásoló tényező lehet.

Arany szabály: Lehetőleg ne tépkedjük ki a megjelenő fehér hajszálakat, hiszen ezek épp olyan egészségesek, mint színes társaik! Rendszeresen tépkedve csak azt érjük el, hogy a hajhagyma elhal, és már semmi nem fog kinőni belőle. Ahogy idősödünk úgyis ritkulni fog hajunk, felesleges gyorsítani ezt a folyamatot.

Férfiakon kifejezetten előnyösnek tartjuk az őszbe hajló üstököt, hiszen sármos, szexi külsőt kölcsönöz viselőjének. Ezzel szemben magunkon ki nem álljuk.

Szerencsére számos hajfesték és különböző hajszínezők állnak rendelkezésünkre, csak győzzük kiválasztani a rengeteg árnyalat közül azt, ami mögé szívesen rejtenénk deresedő tincseinket!

Ha itt az idő, csak semmi kesergés! Amennyiben eddig még nem tettük, legkésőbb most remek alkalom nyílik arra, hogy kiéljük titkos vágyainkat, és kipróbáljunk merészebb frizurákat, extrémebb színeket is!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás