Tinder, a legmenőbb alkalmazás az ismerkedéshez

Balogh Nóra
3 perc olvasás

Mindenki szeretne párt találni magának, de a mindennapok rohanásában ez gyakran nem sikerül. Ilyenkor kezdünk el kételkedni magunkban, talán velünk van a baj? Miért van mindenkinek párja, csak épp nekünk nincs?

Szerencsére ma már van megoldás, melyhez csak a mobiltelefonunkra van szükség. Nem, ez nem egy újabb unalmas társkereső weboldal, ahol kilométer hosszú adatlapokat kell kitöltenünk, megadva az óvodai jelünktől kezdve a szempillánk hosszáig mindent, s végül csak beképzelt, tükör előtt pózoló macsók nagyképű ajánlatait olvashatjuk.

A megoldás neve: Tinder, melyet direkt az ismerkedéshez találtak ki. Igaz, hogy sokan csak alkalmai kapcsolatokhoz használják, de ha sikerül egy számunkra érdekes személy találnunk a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül, a többi már csak rajtunk múlik!

Ahogy a Tinder működik

A Tinderhez kell egy okostelefon és egy Facebook profil. Miután letöltöttük a telefonunkra a Tinder alkalmazást, a Facebook profilunk segítségével felépíti a Tinder profilunk. Valóban, az első kérdés rögtön már itt felmerül, vajon az összes Facebookos ismerősünk látni fogja, hogy mi virtuálisan ismerkedünk?

Szerencsére nem kell aggódnunk, a Tinder nem posztol semmit a Facebookra, így teljes nyugalommal kereshetjük a következő párunkat.

Az alkalmazásban beállítható, hogy hány mérföldes körben keressen elérhető párokat számunkra, melyhez az aktuális földrajzi pozíciónkat veszi alapul. Mindenki, aki Tinderezik, s a megjelölt sugarú körön belül van, megjelenik számunkra.

A Tinder által mutatott profilokkal nincs is más teendőnk, mint a megjelenő személy képét jobbra, vagy balra húzni a mobilunk kijelzőjén. Ha jobbra húzunk valakit, akkor lájkoljuk, ha balra, akkor örökre tiltjuk, soha többé nem jelenik meg a mobilunkon.

És itt jön az izgalmas rész! A lájkolt személy értesítést kap, s ha ő is lájkol minket, vagy ha minket lájkoltak és mi visszalájkolunk, akkor létrejön az egyezés, s elkezdődhet a chat.

A chat során alkalmunk nyílik a másik fél megismerésére, s ha a válaszai szimpatikusak, akkor akár élőben is találkozhatunk vele. Onnantól már rajtunk múlik, mit szeretnénk, egy éjszakás kapcsolatot, vagy inkább ráhajtanánk egy állandó társra!

Amivel vigyázni kell

Bár nevetséges lehet ezt így kijelenteni, a Tinderrel is könnyen túlzásokba eshetünk! A kötetlenség, hogy nincs felelősség, csak virtuálisan kapjuk a jobbnál-jobb ajánlatokat, könnyen csábításba vihet.

Elsőre még szórakoztató lehet, hogy ilyen könnyen randit lehet szerezni, de egy idő után már unalmassá válik, hogy minden alkalommal újra kell kezdeni az első köröket!

Ki vagy, honnan vagy, mit is csinálsz? Jó esetben ezeket a köröket egy párkapcsolatban csak egyszer kell lefutnunk, utána már egyre jobban megismerjük a másikat. A Tinder viszont folyamatosan ismeretleneket dob, akiket még az egy éjszakás kalandhoz is meg kell kicsit ismernünk!

A Tinder tehát jó, de érdemes úgy használni, hogy ha valóban értékes társat találunk rajta keresztül, akkor tegyük félre a mobilt, s kicsit vessük bele magunkat a való életbe!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás