Ezért jó a spirulina!

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Nézzük csak mi is ez pontosan? A spirulina egy kék-zöld algafajta, amelynek rengeteg, a szervezetet támogató hatása ismert. Magas vitamin- és ásványi anyagtartalommal bír, kiváló fehérje forrás. Por formában juthatunk hozzá, különféle turmixok összetevőjeként fogyaszthatjuk.

Elsősorban immunerősítő hatása miatt szeretjük, de sok egyéb pozitív tulajdonságát is élvezhetjük. Kifejezetten kedvezően hat teljes szervezetünkre, így nem lövünk nagyon mellé, ha házi patikánkban helyet szorítunk egy üvegcse spirulina kivonatnak is.
Krónikus gyulladásos megbetegedés idején mindenképp érdemes kipróbálnunk, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, enyhíti a panaszokat.

A-vitamin tartalma többszöröse a sárgarépáénak, így szemünk, látásunk egyik legfőbb támogatója lehet.
A spirulina klorofil tartalma miatt hatékony méregtelenítő, segít a szervezetünkben lerakódott káros anyagoktól megszabadulni.

Antioxidánsokban gazdag, ezáltal véd a káros szabad gyökök ellen. Fogyasztásával bőrünk fiatalabbá, egészségesebbé, szebbé válik.

A spirulinában található hatóanyagok serkentőleg hatnak szervezetünk nitrogén-oxid termelésére, aminek hatására véredényeink falai lazulnak, vérnyomásunk ezáltal csökken. Szív- és érrendszeri megbetegedés esetében kiemelten fontos, hogy vérnyomásunkat a normál értéken tudjuk tartani!

Magas vastartalma miatt kedvez a kismamáknak, szoptatós anyukáknak. Teljesen természetes anyag, így nyugodt szívvel fogyaszthatjuk speciális életciklusokban is, segít elkerülni a vashiányos állapotot, vérszegénységet.

Számos jótékony hatását tekintve, nem is csoda, ha ez a parányi kis algakivonat a TOP 5 étrend kiegészítők közt foglal magának előkelő helyet!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás