Fa játékkonyha

achilles
2 perc olvasás

A szerepjáték a gyermekek egyik kedvenc időtöltése. Az apróságok mindenféle kérdés nélkül, maximális erőbedobással képesek beleélni magukat egy-egy történetbe. A királylányok pillanatok alatt kuktákká, vagy cukrászokká változhatnak, s a királyfik is pikkpakk lecserélhetik a hófehér paripájukat mondjuk egy jóképű derelyevágóra. S hogy ebben mi a jó? Túl azon, hogy a benne pulzáló gyermekek láthatóan ragyognak az örömtől? Az, hogy a képzelőerejük nem mindennapi mértékben fejlődhet, s miközben úgy tesznek, mint a felnőttek számtalan kulturális, társadalmi mintát sajátíthatnak el.

A fa, mint múlhatatlan és elnyűhetetlen alapanyag?

Igen. Ahhoz, hogy a szerepjátékok helyszínei maradéktalanul helytálljanak a lurkók állította követelményeknek bizony nélkülözhetetlen a strapabírás. A fa konyha például mind esztétikuma, mind praktikuma szempontjából bátran nevezhető korszakalkotónak és különlegesnek. Nagyon szép, első ránézésre hozza a rendes konyhák hangulatát. És ami a kiegészítőket illeti, nos maradjunk annyiban, hogy játékszerekből nincs hiány.

A https://www.vesszoparipa.hu/jatekkonyha oldal egyenlő a Kánaánnal. Komplett konyhabútorok, edényszettek vagy éppen kiegészítők várják, hogy a lelkes gyermekek használatba vegyék őket. Jöhet a teafőzés, tésztagyúrás vagy éppen az esküvői tortaszeletelés. Mert evidens, hogy az ovis házasságkötéseket a legjobb otthoni körülmények között: meghitt terepen megünnepelni. Egy szeletelhető (fa) torta például felteheti az i-re a pontot.

Mitől válik a “mintha” világ valóságossá?

Attól, hogy a hasonlóságok szembetűnőek. Vagyis minél jobban hajaz a fa játékkonyha a felnőttek gasztrobirodalmára, annál jobb! A mikrohullámú sütő, vagy a pöttyös edényszett éppen ezért nem hiányozhat a kelléktárból. A stramm játékszerek segítségével a fakanalat, gyúródeszkát vagy éppen sodrófát ragadó gyerkőcök egy az egyben átadhatják magukat a főzés-sütés élményének. Leutánozva a felnőtteket, létrehozva saját kis dimenziójukat, ahol szinte már érezhető a levegőben a frissen sülő sütemény és forrón gőzölgő tea illata.

Azon pedig egy percig se lepődjünk meg, ha hirtelen köténykébe bújva ott találjuk magunkat a placc közepén, mert a lurkók nemcsak fantáziájuk megélésében, hanem a feladatok kiosztásában is jeleskednek.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás