Három gyógyító hely Magyarországon

Balogh Nóra
3 perc olvasás

Magyarország számtalan olyan rejtélyes csomópont, vagy más szóval, földcsakra található, melyek gyógyító hatásait már évszázadokkal ezelőtt felfedezték elődeink. Ők hittek abban, hogy a földet megszámlálhatatlanul sok energiafonal hálózza be, amelyek találkozásánál gyógyításra is alkalmas pozitív energiák gyűlnek össze.
A következőkben bemutatjuk hazánk legnépszerűbb gyógyító zarándokhelyeit, melyeket mindenkinek érdemes legalább egyszer felkeresni.

1. Dobogókő

A Pilisben található Dobogókőt sokan tartják a bolygó szívcsakrájának. Hihetetlenül nagy energiák lakoznak itt, melyek a szétszórva elterülő köveket gyógyító rezgésekkel töltik fel. Évről évre egyre többen keresik fel ezt a vidéket, hogy kisebb-nagyobb bajaikból meggyógyuljanak végre.
Dobogókőt azonban nem csak a páratlan energiamezője miatt érdemes meglátogatni, hanem a táj szépsége és a friss levegő miatt is.

2. A Rám-hegy és a Ferenczy-szikla

Egyesek úgy vélik, hogy nem Dobogókő, hanem a Rám-hegy és az előtte elterülő Ferenczy-szikla tekinthető a Föld Ferenc sziklaszívcsakrájának. Azt vallják, hogy a világ összes energiavonala itt találkozik egy pontban. A térség mindenesetre már I. Béla király idejében is különleges szakrális hely volt, ahova sokan zarándokoltak el. A Rám-hegy manapság is kedvelt turistacélpont. Akik már jártak itt, szinte kivétel nélkül arról számoltak be, hogy valamiféle különleges életöröm áradt szét bennünk, hirtelen mindent szebbnek láttak és nyugalmat találtak. Egyesek állítják, hogy a Ferenczy-sziklát átölelve, a Föld szívverését is hallották. A Rám-hegyre akkor is látogassunk el, ha csupán arra vágyunk, hogy néhány órára magunk mögött hagyhassuk a mindennapi stresszes életünket és kellemesen kikapcsolódhassunk.

3. Mátraverebély-Szentkút

Mátraverebély-Szentkút az egyik leghíresebb zarándok célpont Magyarországon. Évente körülbelül kétszázezren keresik fel gyógyulás, vagy a lelki béke megtalálásának reményében.
A legenda szerint I. Szent László királyt a kunok csata közben bekerítették a völgyben. A király, hogy meneküljön, lovával átugrott egy szurdok fellett. Ahol a ló első patája földet ért, víz kezdett szivárogni a földből. A király kiszélesítette a gödröt és egy forrás tört elő. Majd egy néma kisfiú vizet keresve lemaradt az édesapjától és eltévedt. Úgy tartja a legenda, hogy a fiúnak megjelent a Szűzanya és egy patkó formájú forráshoz vezette. A kisfiú ivott a forrás vizéből és megszólalt. Azóta több csodás eset is történt itt. 1700-ban egy aranykereszt ragyogott fel a vízben, egy évvel később pedig egy szentmisén több ezer ember előtt jelent meg a Szűzanya trónján ülve, a kis Jézust tartva a kezében.

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás