Íme az 5 legjobb nyugtató és légtisztító növény

Balogh Nóra
1 perc olvasás

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet” –tartja a mondás. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy jól megválasztott növény környezetünket sokkal otthonosabbá, esztétikusabbá varázsolja.
A szépség mellett ügyeljünk a növények hasznos tulajdonságaira is, és eszerint válasszunk!

Ahhoz, hogy teljesítőképességünk csúcsán lehessünk, valamint közérzetünk is jó legyen, friss, tiszta levegőre van szükségünk! Az alábbi növények segítenek nekünk megőrizni otthonunkban a levegő frissességét, valamint nyugtató hatásuk révén hozzájárulnak mindennapjaink harmonikussá tételéhez:

Az angol borostyánnal elkerülhetjük, hogy otthonunkban az áporodott levegő megüljön. Még a levegőben lebegő penész spórákat is csökkenti, emellett nyugtató hatással van ránk.

Az anyósnyelv állítja elő a legtöbb oxigént, megtisztítja a levegőt az esetleges méreganyagoktól. Hálószobában tartva nyugodtabb, hosszan tartó, pihentető alváshoz segít hozzá.

 

A legkiválóbb természetes nyugtatószerünk az aloe vera. Megszűnteti a levegőben keringő vegyi anyag párát, így biztosít számunkra tiszta belélegezni valót. Ráadásul kisebb bőrsérülések, sebhelyek kezelésében is hasznosíthatjuk.

A levendula stressz- és szorongás oldó hatásáról ismert, illata kifejezetten kellemes, hosszan tartó frissességről gondoskodik.

A zöldike nagyon gyorsan nő, meglehetősen igénytelen növény. Cserében kiszűri a levegőből a szén-monoxidot és egyéb mérgező gázokat is. Így gondoskodik számunkra az éltető, friss levegőről.

 

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás