Mit ne vegyél a párodnak karácsonyra

Balogh Nóra
3 perc olvasás

Jobb adni, mint kapni! – tartja a közmondás, és ezt mi, nők tudjuk csak igazán! Hiszen számunkra nem csak maga az ajándékozás rejt örömöket, hanem az azt megelőző vásárlás és tervezgetés is csupa izgalom. Bármennyire is szeretjük azonban a meglepetések készítgetését, sokszor nehéz kiválasztani, kinek, mivel szerezhetnénk a legnagyobb örömet.
Illik-nem illik

Ha nem akarunk kínos helyzetet teremteni, nem árt tisztában lennünk az alapvető ajándékozási etikettel. Persze családon belül mindent szabad, amivel tudjuk, hogy örömet okozhatunk szeretteinknek.

Sokszor a legnagyobb fejtörést éppen párunk jelenti. Neki szeretnénk kiválasztani a legjobb, legszuperebb ajándékot, és ezzel nincs is semmi gond. Mindaddig, míg sikerül olyan meglepetést kitalálni, aminek nem csak mi örülünk, hogy odaadhatjuk, hanem párunk is, amiért megkapta.

Tedd tiltólistára!

Fehérnemű: praktikus ajándék, de meglehetősen semmit mondó. Amúgy is megveszi az ember, mikor szükséges. Hagyjuk meg ezt az ötletet párunknak, egészen más, amikor ő lep meg minket egy-egy csipke csodával.

Illatszerek, kozmetikumok: a fehérneműhöz hasonlóan ezek a termékek is a mindennapos használati tárgyainkat képezik, tehát vélhetőleg mindenki gondoskodik a saját részre történő beszerzésről. Ha friss a kapcsolatunk és még nem vagyunk tökéletesen tisztában párunk ízlésével, alaposan mellé is nyúlhatunk. Kivétel az az eset, amikor biztosan tudjuk, hogy párunk egy konkrét illatra, tusfürdőre vagy egyébre vágyik. Ebben az esetben kellemes meglepetést szerezhetünk.

Csokoládé: önmagában lehetőleg ne ajándékozzuk! Az édességekre is igaz, hogy mi, nők imádjuk és kifejezetten örülünk egy díszes bonbonnak, vagy egy tábla különleges csokoládénak, ám a férfiaknak a legszebb kézműves desszert is csak egy fél másodperc alatt befalandó nyalánkság. Éppen ezért, nem is tekintik különösképp ajándéknak.

Giccses dísztárgyak, plüssök: óvakodjunk ilyesmit venni, a legtöbb pasi nem értékeli, nem is igazán tudnak mit kezdeni az ilyenfajta porfogókkal. Kíméljük meg magunkat attól a látványtól, hogy az általunk gondosan kiválasztott szívecskés maci legközelebb párunk kutyájának szájából köszönjön vissza ránk.

Szerszámok: az ötlet jó lenne, ha értenénk hozzá. De többnyire fogalmunk sincs róla, mi, mire való, nem vagyunk tisztában az ár-érték arányokkal, pláne a márkákkal és minőséggel.

Egy meglepetésnek nem kell nagynak és drágának lennie, a legfontosabb, hogy személyre szóló legyen. Nem kell mindig tárgyi ajándékban gondolkodnunk, lehet, hogy nagyobb örömet okozunk pl. egy leszervezett kirándulással. Akkor se búsuljunk, ha nem sikerül igazán klassz dolgot kiötleni, hiszen a legnagyobb ajándék az, hogy szívből készülünk adni!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás