Moss hajat szappannal!

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Első hallásra bizonyára mosoly ül ki az arcodra, de a szappannal való hajmosásnak tényleg megvannak a maga előnyei.

A hajmosáshoz kitalált szappanokra elsősorban bioboltokban akadhatunk, de internetes áruházakban is vásárolhatunk úgynevezett samponszappanokat. Talán egy kis bátorság szükségeltetik a kipróbálásukhoz, de elhiheted, hogy nagyon jót tesz a hajnak, ha beszappanozzuk.

A samponszappanok közül kiválaszthatjuk, a mi problémánkra melyik nyújtja a legmegfelelőbb gyógyírt, hiszen rengetegféle alapanyagból készülnek. Ilyen például a holt-tengeri iszap, agyag, kókusz-, olíva-, citrusolaj, kamilla, és még sorolhatnánk.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy ezeknek a szappanoknak a gyógyító hatásai közé tartozik a korpásodás, zsírosodás, hajhullás csökkentése, a hajhagymák erősítése, valamint regenerálják, fényesebbé teszik a hajat és serkentik a növekedését.

Fürdésre és hajmosásra együttesen alkalmas szappanokat is beszerezhetünk. Azonban tanácsosabb inkább a sima samponszappannál maradni a kívánt hatás elérése érdekében. Ráadásul a samponszappant, valljuk be, amúgy sem fürdés céljából veszi az ember.
Festett hajra is alkalmazhatjuk, segít abban, hogy a haj tovább megőrizze színét.

Igaz, hogy szappannal hajat mosni több bajlódással jár, viszont megéri, mert tovább tart a hatása, mint egy átlagos samponnak. Emiatt még költségtakarékos is tud lenni.

Miután bevizeztük a hajunkat, habosítsuk fel a szappant. Ne lepődjünk meg rajta, hogy nem habzik annyira, mint egy hagyományos sampon. Emiatt többször meg kell ismételni a szappanozást, azután pedig zuhannyal leöblíteni.

A hajmosás után citromos vagy ecetes öblítést célszerű alkalmaznunk, azt elkerülendően, hogy összeragadjanak csomókba a hajszálaink. Figyeljünk oda arra, hogy szappanmaradvány ne maradjon a hajban! Végül pedig ismételjük meg még egyszer a zuhanyt.

Ha esetleg nehézkes lenne kifésülni a hajat, hagyjuk inkább a szárítás utánra.

Ahhoz, hogy a samponszappan kifejtse hatását és látványos javulást érjünk el, egy kis időre van szükség. Körülbelül egy hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy észrevehető legyen a változás. Viszont érdemes kivárni! Aztán pedig ki tudja, talán annyira elégedett leszel az eredménnyel, hogy többé már nem is fogsz hagyományos sampont használni. Egy próbát mindenképp megér!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás