A babák bőre nagyon finom, puha, érzékeny kis anyag, ezért a leggondosabb, legkényeztetőbb ápolást igényli. Nem csak a popsin, de ott naponta többször is, mivel ez a terület van kitéve a legnagyobb nehézségeknek. Itt van folyamatosan takarásban, rajta a pelenka, amitől aztán nem szellőzik úgy, ahogy más részek, és természetesen a pelenka tartalma, ami marhatja, csípheti. A pelenkaválasztásra, popsikrémre és szellőztetésre kell odafigyelni nagyon.

A pelenkás korban nagyon gondos ápolás alatt kell tartani a kicsik popsiját. Sajnos gyakran irritáció is előfordul, ezért a legjobb pelenkára, a leghatékonyabb popsikenőcsre és a legfinomabb törlőkendőre van szükség, hogy a lehető legjobban védjük a finom kis bőrfelületet. Sajnos hiába a kitűnő pelenka, a tökéletes kenőcs, a popsi bőre befülled, irritálódik. Nagyon nehéz kivédeni a kipirosodást, mivel folyamatosan ki van téve a kellemetlen hatásoknak. Számos pelenka ígér ideális szellőzést, de hiába szellőznek jobban, mint más pelenkák, mégis egy olyan felületet képeznek, amely nem enged ki semmit, így be sem engedhet annyit, amennyire szükség lenne. Ez egy ilyen dolog, a megfelelő kezeléssel minimalizálható a baj és a kicsinek komfortos érzetet biztosíthatunk.

A legjobb megoldás, amire mindig időt és energiát kell szakítani, a gyakori pelenkacsere. Hiába drága a pelenka és hiába sok idő és macera, ennyit minimum meg kell tenni, hogy a babának jó legyen. Ha csak egyszer pisilt bele, akkor sem szabad sokáig a fenekén hagyni. Cseréljük ki, hadd legyen mindig finom tiszte érzése. A bőrét is azzal óvhatjuk legjobban, ha szárazon és tisztán tartjuk. Az is nagyon fontos, hogy a lehetőségekhez mérten eleget legyen „kicsomagolva”. Pelenkacserekor fontos meztelenül hagyni percekig akár. Nem baj, ha ez idő alatt összerondítja pelenkázót, azt le lehet takarítani, de ha befülled a pelenkába, neki nagyon kellemetlen lesz. Az is fontos, hogy megfelelő méretű pelenkát kapjon, ha túl nagy, ha túl kicsi, kidörzsölheti.