Ragyogás az arcbőrön: primer használati tippek és terméktanácsok

achilles
3 perc olvasás
Az alapozás nem egy maszkréteg felvitelét jelenti, ami mindent eltakar: a természetes szépséget, az arc vonalait, a mimikát és a nevetőráncokat. Minél maszkszerűbb a hatás, annál mesterségesebb, annál kiábrándítóbb és természetellenesebb. Viszont szerencsére nem is kell ebbe beletörődni, ugyanis a megfelelő termék kiválasztásával és alkalmazásával olyan új irány járható ki az alapozásban, aminek a kulcsa a szépség, valamint a természetesség, mint erény kihangsúlyozása.

Akkor mi is a cél?

A tökéletes alapozás kulcsa, hogy láttatja, ami ragyogó, és elfedi, ami esetleg kevésbé kihangsúlyozandó. Vagyis az erősségek kiemelése az elsődleges cél. Ahhoz azonban, hogy maga az alapozás sikerrel járjon, nélkülözhetetlen az előkészítés. Az úgynevezett primer pontosan ebben segít. A támogatásával feltölthetőek a szabad szemmel nem látható tónusok, valamint selymesebbé varázsolható a bőr, ami pazar ráhangolódás az alapozás megkezdésére és folytatására. Van itt még valami, ami a termék rendszeres alkalmazása mellett szól. Ha ugyanis az arcbőr előkészítése megtörténik, akkor a következő lépésekben sokkal kevesebb alapozóra lesz szükség, mint hagyományosan.

Most akkor mi micsoda?

Bele is csaptunk a közepébe, hiszen a primert és az alapozót a legtöbben egy kalap alatt emlegetik. Pedig két különböző termékről, és két nagyon is eltérő használati metódusról van szó. A primer az alapozás előkészítésében játszik nélkülözhetetlen szerepet. Még ezt a lépést egyébként az arc tisztítása, hidratálása is megelőzi, tehát egy több szakaszból álló folyamat középső szintjének tekinthető a primeres arcápolás.

Mi köze mindennek a sminkhez?

Nagyon is sok! A primer ugyanis képes feltölteni a mélyedéseket, amikben a smink összeállhatna, így a tartósság zálogának is tekinthető. Egyébként ideiglenesen, amíg a smink tart, addig a primer a szemkörnyéki ráncok feltöltésében is jeleskedik, ami újfent hatalmas, fiatalító előny. Többféle variációban is megvásárolható: gél, púder, krém. Az egységes eloszlatás prioritást élvez, mondhatni ez a siker lelke. Mindegyik textúra kitűnően ellátja a feladatát, azaz olyan fajta mellett érdemes dönteni, ami az egyéni igények szerint a legtöbb előnyt tartogatja.

Íme, néhány jó tanács!

Akad egy-két trükk, amiket, ha adódik rá alkalom, megéri kipróbálni. Száraz arcbőr esetén a primer használata duplán jó ötlet, mert egyrészt az előkészítés általa villámgyorsan és eredményesen megvalósítható, másrészt a felvitt réteg pajzsként szolgál a kórokozókkal, külső behatásokkal szemben. A problémás bőrűek többnyire jobban tolerálják a vízbázisú termékeket, de nyilván célszerű személyesen kitapasztalni, melyik alternatíva a nagybetűs befutó.

Ha esetleg a szemhéj környéke kifejezetten olajos jellegű, még a smink is hajlamos odébb mászni, akkor a mattító hatású variáns nyújthatja a legtöbbet az előkészületek során. Vagyis a bőrtípus még mindig kulcsfontosságú, valamint az egyéni tapasztalatszerzés is, mert ha megvan a nagybetűs igazi a primerek választékában, akkor jóformán borítékolható a ragyogó alapozás sikere.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás