Találd meg az igazi fényhatást

achilles
3 perc olvasás

Fényképezéskor a jó fókuszálás és az alany megfelelő pózának beállítása csupán az első lépés. Szerencsére azonban ma már könnyen orvosolható, ha az egyébként tökéletes képet elrontja egy unalmas háttér vagy a szemcsés éjszakai égbolt. Egy kis szerkesztés, és már ki is hoztad fotódból a maximumot.

A különböző fényeffektusok óriási hatással lehetnek fényképedre – és használatuk nem is olyan ijesztő feladat, mint azt gondolnád. Az Enlight Photofox alkalmazásban a Tone > Adjust lehetőségre koppintva kísérletezhetsz a fényerővel, a kontraszttal és a telítettséggel, és az app a drámai hatású képek készítéséhez is rendelkezik minden szükséges eszközzel.
Fent: eredeti kép. Középen: „kettős tónus” effektus. Lent: fényszivárgás.
Így lesz a kettőből egy

A szűrők remek megoldást jelentenek, ha változtatni szeretnél a teljes fénykép kinézetén. Ha azonban nem akarod a teljes felvétel színét és tónusát megváltoztatni, akkor a Photofox zseniális Duo szűrőire van szükséged.

Ezek a kettős szűrők lehetővé teszik, hogy a kép különböző részein eltérő effektusokat használj, így például egyszerre teheted világosabbá a kép egyik részét és fokozhatod a mélységet a másikon. A funkciót a Tone > Duo elemre koppintva érheted el, ahol több mint 20 előre összeállított kettős effektusból választhatsz.

Ha rákoppintasz egy Duo szűrőre, megnézheted a módosított kép előnézetét. Ráadásul az alkalmazás praktikus léptetőgombjával bármikor összevetheted a módosítást az eredeti felvétellel.

Miután kiválasztottál egy szűrőt, a Duo Filters menüben a Tools > Shape lehetőségre koppintva állíthatod be, hogy hogyan kerüljön a képre. Felvételedet például két részre oszthatod egy egyenes vonal mentén, de egy kör formájában is elhelyezheted a szűrőt a felvételen, melynek középpontjától kifelé haladva az effektus fokozatosan változik.

Ha megtaláltad a kívánt effektust, a körvonalak igazításával szabadon állíthatod a képet áthangoló hatás méretét és formáját.
Az effektus formáját és méretét a körvonal mozgatásával állíthatod.

Nem nyűgöznek le az előre beállított Duo szűrők? A Color eszközre koppintva saját komplementer színárnyalatokat választhatsz, és ízlésed szerint finomhangolhatod az effektek tónusát. A Blending gombra koppintva pedig a felvételhez illeszkedő színkeverékeket kereshetsz.
Találd meg a megfelelő komplementer színárnyalatokat.
Használatra kész speciális effektek

Egy-két ügyes speciális effekttel még emlékezetesebbé teheted fényképedet.

A Photofox Tools > Light FX menüjében több tucat speciális képi átfedést találsz, melyekkel feldobhatod a felvételed.

A színes kollekciókra osztott effektusok között mindent megtalálsz az északi fény inspirálta hatástól kezdve egészen a fényspektrum színskáláját idéző effektig.
Fedezd fel a teljes spektrumot.

A Tools > Hue lehetőségre koppintva módosíthatod az effektek színegyensúlyát, a Tools > Opacity menüben pedig az áttetszőségüket állíthatod a megfelelő szintre – így gondoskodva arról, hogy adjanak némi pluszt a képhez, de ne vonják el a figyelmet a fő témáról.
Az effektusok erősségét is beállíthatod.

Mivel az effektusok áthelyezhetők, elforgathatók és átméretezhetők, akármilyen képhez tökéletesen hozzáigazíthatod őket. Az effektusréteg áthelyezéséhez vagy átméretezéséhez csupán a Move lehetőségre kell koppintanod.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás