A székhelyszolgáltatás ideális megoldás kezdő és magánvállalkozók számára

achilles
2 perc olvasás

Amikor kezdő vállalkozó voltam, természetesen, fel sem merült bennem az, hogy saját irodát béreljek és ekkor még a székhelyszolgáltatást sem ismertem annyira. Ilyenkor az ember még teljesen le van nyűgözve annak köszönhetően, hogy magánvállalkozóként a korábbi fizetésénél 100-200 ezer forintokkal többet megkeres. A pénz növekedése azonban sokaknál nincs egyenes arányosságban a költekezési vággyal. Bár nyilván az ember nagyvonalúbb, de minél keményebben dolgozik az ember, annál jobban tudja azt, hogy a pénz bizony egy érték és jó érzés, amikor nem kell amiatt aggódni, hogy miből fog kijönni a következő hetekben, hogy mi lesz a hónap végén. A felesleges kiadások ilyenkor már nem annyira vonzóak az ember számára.

Mivel viszont nincs saját irodája egy kezdő vállalkozónak, két opciója marad: vagy a saját lakásába jelenti be a székhelyét, vagy pedig egy székhelyszolgáltatás mellett dönt. A saját lakás kérdése azért is lehet lehetetlen sokak számára, mert egyre kevesebb ember rendelkezik saját ingatlannal, egyre több olyan ember van, aki maga dönt a tulajdon nélküliség mellett, azaz nem kérnek abból, hogy saját otthonnal, saját birtokban lévő ingatlannal rendelkezzenek. Azonban ez azt eredményezi, hogy kevesebb magánvállalkozó tudja saját tulajdonba jelenteni a székhelyét. Nekik a székhelyszolgáltatás a legjobb alternatíva, ahogy azoknak is, akik egyszerűen nem akarják, hogy keveredjen a magánéletük a vállalkozói életvitelükkel.

A székhelyszolgáltatás ma már minden nagyobb városban elérhető országunkban és az ilyen jellegű vállalkozások jellemzően nem csak székhelyt biztosítanak, hanem számos egyéb céges szolgáltatás is rendelkezésére áll az embereknek, ha őket választja.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás