Top 10 szerelem szimbólum

Balogh Nóra
4 perc olvasás

Az emberiség kommunikációjában a szimbólumrendszer rendkívül fontos szerepet tölt be, ezáltal külön tudománya van annak, hogy bizonyos szubkultúrákat vagy például viselkedésformákat, esetleg érzéseket milyen szimbólumok kötnek össze egymással.

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy az érzések közül a szerelem rendelkezik a legtöbb szimbólummal, ami nem véletlen, hiszen ez az állapot képes a leginkább kizökkenteni a mindennapokból az embereket, és a sok pozitív érzelmet megpróbáljuk a lehető legtöbb formában kifejezni akár mások irányába, akár kiválasztott szerelmünk felé.

Összegyűjtöttük a 10 legnépszerűbb szimbólumot a szerelemben?

1. A vörös szín

A színek az egyik legfontosabb összetevői a hangulatteremtésnek, éppen ezért nem meglepő, hogy a szerelmet a legtöbben a legtüzesebb, a legégetőbb színnel, a vörössel ábrázolják.

Ezen túlmenően a szerelmet szokás még rózsaszínnel és fehérrel is ábrázolni, hiszen míg előbbi a feltétel nélküli szeretet vagy szerelem színe is egyben, addig utóbbi az újjászületést, a tisztaságot jelképezi.

2. A vörös rózsa

Top 10 szerelem szimbólum - Vörös rózsa
Top 10 szerelem szimbólum – Vörös rózsa

A virágok minden kultúrában a szerelem vagy a hála jelképei, így nincs ez másképpen Európában sem. Noha a világ egyes részein gyakran más fajokat is alkalmaznak, hazánkban és a régióban leginkább a vörös rózsa, esetleg a rózsaszín virágú rózsa vált a szerelem egyértelmű szimbólumává.

3. A szív

A szívünkkel és a lelkünkkel szeretünk, így nem véletlen, hogy a szimbólumrendszer ezt a szervünket állította a középpontba a szerelem leírásánál és jelképezésénél.

A feng-shui értelmében érdemes ráadásul nem egy, hanem rögtön két szívet alkalmazni a szerencsésebb szimbolizálás érdekében, hiszen ez már önmagában egy párra, és nem egy szerelmes emberre utal.

4. A szerelem csomók

A szerelem csomók főként a muszlim kultúrában jelölik a szerelmet, így az ottani hagyományok szerint a nők úgy tudják párjuk tudtára adni szerelmüket, ha egy szőnyeg rojtjára csomót kötnek.

5. A madarak

A szerelem szimbólumai nagyon gyakran állatok is lehetnek az egyes kultúrákban. Hazánkban leginkább a galambok, valamint a különféle énekes madarak szimbolizálják az új szerelmet.

A galambok egyébiránt nem véletlenül kerülhettek a középpontba, lévén az egyik olyan madárfajról van szó, amely egyszer választ magának párt, méghozzá egy egész életre.

6. A rózsakvarc

Meglepő lehet, de a rózsakvarc azon kristályok egyike, amely számtalan kultúrában a szerelmet jelképezi, sőt mi több, elő is segíti a szerelem beteljesülését, ha magunkon viseljük, vagy otthonunkban tároljuk.

Mindig tartsuk tisztán és jól látható helyen, hogy kihasználhassuk hatását!

7. Kupidó és Ámor

Top 10 szerelem szimbólum – Kupidó

Kupidó és Ámor egyaránt olyan ismert képzeletbeli személyek, akik szerelemhozó tulajdonságokkal rendelkeznek. A legendát mindenki ismeri: ha valakit eltalál Ámor nyila, az rögtön szerelembe esik.

8. Az alma

Az alma az ősi, pogány rítusokban az élet, a termékenység és a szerelem egyik megtestesítőjeként volt ismert, hiszen már Ádám és Éva is egy alma miatt estek bűnbe.

Manapság jelentősége kevésbé ismert, de az alma mellett számtalan más gyümölcs is hordozhat szerelmi, de sokkal inkább talán erotikus szimbolikát.

9. A hárfa

Nem csak állatok és gyümölcsök, hangszerek is lehetnek a szerelem szimbólumai. A szerelem hangszerének a legtöbb kultúrában a hárfát tekintik, ami a kelta és az északi mitológiában is segített a szerelmesek egymásra találásában és a közös élet megvalósításában.

10. A plüssmacik

Top 10 szerelem szimbólum – Plüssmaci

Ha a modern szerelmi szimbólumokat vesszük górcső alá, a plüssmacik alighanem a legáltalánosabbak.

Szinte minden hölgy elmondhatja magáról, hogy életében egyszer párjától már kapott legalább egy plüssmacit, ami ezzel kiérdemelte a gyerekjáték mellett a szerelem szimbólumának jelzőjét is.

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás