10 tipp a tavaszi gardróbfrissítéshez

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Évente legalább 2 alkalommal, ősszel és tavasszal nem árt, ha átforgatjuk gardróbunkat. Ez egyúttal a szelektálás ideje is! Ami egész évben nem volt rajtunk, annak nincs további keresnivalója szekrényünkben!

1. Kedvenc, ám viseletes darabjainkra ideig-óráig még ráfoghatjuk, hogy „itthonra még jó lesz”, de eljön az idő, amikor érzékeny búcsút kell vennünk eme kopott példányoktól.

2. A megunt, de még jó minőségű holmijainkat kis kézügyességgel átalakíthatjuk, így pénztárcakímélő módon bővülhet ruhatárunk.

3. Bátran térjünk be second hand üzletekbe! Szuper minőségű, márkás termékekhez juthatunk hozzá a bolti ár töredékéért.

4. Szerezzünk be néhány kiegészítőt! Egy új kendő, táska vagy öv a régi ruháinkat is remekül feldobja.

5. Tartsuk meg klasszikus fekete darabjainkat, amiket aztán bármilyen élénkebb színnel jól kombinálhatunk!

6. Nézzük át fehérneműinket! Ezek pántjai idővel elnyúlnak, kényelmetlenné válnak. Beszerezhetünk néhány új csipkecsodát, vagy lecserélhetjük meglévő melltartóinkon csak a pántokat is.

7. Ellenőrizzük cipőink sarkát, talpát! Nincs bosszantóbb, mikor sietnénk valahová, de lábbelink menet közben hagy cserben.

8. Egy nőnek sosem lehet elég harisnyája! Úgy kalkuláljuk készleteinket, hogy mindig be tudjunk dobni a táskánkba egy pótpéldányt vész esetére!

9. Mindnyájunk életében lehetnek napok, amikor nem akarunk kiöltözni, sőt… Erre az esetre legyen a gardróbunkban néhány laza, kényelmes melegítő!

10. Azokat a darabokat, amiket már nem hordunk, de érzelmek kötnek hozzájuk, s ezért nem szeretnénk megválni tőlük, dobozoljuk be és tegyük félre! Addig sem foglalják a helyet, míg döntünk sorsuk felől.

Ha ezeket az apró tanácsokat követjük, nem fogunk úgy járni, hogy bár szemernyi hely sincs a szekrényünkben, de felvennünk még sincs mit..

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás