Így készülhetsz fel a szülésre

Balogh Nóra
2 perc olvasás

A szülésre való felkészülés nagyon fontos dolog és nem árt komolyan venni. Nem csupán a szülés előtt néhány héttel kell vele foglalkozni, hanem attól a pillanattól kezdve, ahogy kiderül a baba érkezése. ahhoz, minden gördülékenyen működjön és kerüljünk váratlan helyzetbe, fontos jó előre felkészülni mindenre, ami csak a szülés előtt, a szüléskor és utána következhet. A gyerek érkezése hatalmas változás az életben, az életmód teljes átalakulását hozza magával, nem csak az anyuka, de az apuka számára is. A felkészülésben ezért a legjobb, ha mindketten részt vesznek, hiszen mindenkire kihatással lesz a baba érkezése, valamint mindenkinek megvannak a maga feladati a kicsivel.

A szervezet önmagától megoldja a felkészülést, mivel a szülés előtt elkezd olyan hormonokat termelni, amelyek ellazítják az anya izmait, segítenek a medencecsont rugalmasabbá tételében, hogy könnyebben jöhessen világra a kicsi. Emellett természetesen nagyon fontos az anyuka egészségének fenntartása, a szükséges anyagok bevitele és a megfelelő folyadékpótlás. A pszichés felkészülés jelenti a nagyobb problémát, mivel ezt a szervezet nem oldja meg, ehhez az anyukának kell megtenni a lépéseket. Sokaknál előfordul pánik, nagyfokú aggodalom, ami sem az anyukának, sem a kicsinek, de még a környezetének sem tesz jót.

Érdemes elfogadni, hogy a szülésen már mindenki átesett, akinek gyereke van, márpedig szinte minden nőnek van, ráadásul nem is mindig csak egy. Ebből az következik, hogy természetes folyamatról van szó, ami a legtöbb esetben semmiféle gonddal nem jár. Érdemes olyanokkal beszélgetni, akik már túlestek a dolgon. Nem csak olyanokkal, akiknek nagy gyerekeik vannak, hanem olyanokkal is, akik nemrégiben hozták világra babájukat, mert ők a friss élményekről is be tudnak számolni. Számos beszélgetős foglalkozás, sőt terhes torna és jóga is várja a kismamákat, ahol együtt készülhetnek fel a szülésre, sok esetben párjukkal együtt, így a közösségi élmény tompít a félelmeken.

TAGGED:
Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás