Ezt a négy dolgot ne hagyd ki este, ha gyönyörű bőrre vágysz!

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Az egyik legvonzóbb külső jegyünk a bőrünk…már ha szép, egészséges, üde. Sajnos a természet sokszor szűkmarkúan bánik velünk ez ügyben, de aggodalomra semmi ok! Néhány bevált praktikával és egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk bőrünk szépségéért.

Arcbőrünk az egyetlen olyan felülete testünknek, ami télen-nyáron fedetlen, tehát közvetlenül érintkezik minden levegőben előforduló szennyeződéssel, ráadásul ki van téve az időjárás viszontagságainak is. Az önmaga által termelt faggyúréteg védi a kiszáradástól, ugyanakkor ez a réteg mágnesként vonzza a port és az egyéb, levegőben keringő szennyeződéseket.

Ha pórusaink eltömődnek, bőrünk nem képes megfelelően lélegezni s pillanatok alatt válik gyulladások, pattanások, mitesszerek melegágyává.

Hogy mindezt elkerülhessük, az alábbi öt lépésre ne sajnáljuk esténként az időt:

1. Make up eltávolítása

SOHA ne térjünk nyugovóra sminkben! Alvás során arcbőrünk is regenerálódik, ehhez persze az kell, hogy alaposan megtisztítsuk.

2. Mosakodás

A smink eltávolítása és arcunk megtisztítása két külön lépés legyen! Használjunk habzó arctisztítót, mely mélyen hatol a pórusokba, s minden megbúvó szennyeződést képes felszámolni!

3. Arcradírozás

Ezt a műveletet ugyan nem szabad napi rendszerességgel végezni, a tökéletes arcbőr szempontjából azonban elengedhetetlen a megemlítése. Heti maximum két alkalommal finoman radírozzuk át bőrünket, eltávolítva így az elhalt hámsejteket. Jutalmunk selymes, üde arcbőr.

4. Hidratálás

Bőrtípusunknak megfelelő éjszakai krémmel adjuk vissza bőrünk nedvességtartalmát, hiszen ennek jelentős részét az alapos tisztítás során elveszítjük. Az arctisztító kozmetikumok, mélytisztító habok, tonikok és lemosók zöme szárító hatású, mivel a szennyeződésekkel együtt a természetes faggyúréteget is eltávolítja bőrünkről. Fontos, hogy tápláló és vitamindús krémekkel az egyensúlyt visszaállítsuk!

5. Elegendő alvás

Az arcápolási kozmetikumok nagymértékben segítenek bőrünk szebbé tételében, ám semmi nem hat olyan jótékonyan, mint a megfelelő mennyiségű, és minőségű pihentető alvás.

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás