Nem titok, hogy az öregedés elkerülhetetlen. De ha már egyszer meg kell öregedni, miért ne tennél meg mindent, hogy minél tovább halaszd? Mutatunk ehhez néhány szuper tippet!

1. Maradj távol a naptól

Bár igaz, hogy a nap nem az egyetlen tényező a bőr öregedésében, óriási szerepet játszik. Valójában a nap UV-fényének (UVA- és UVB-sugarak) okozta károk felelősek a bőr öregedésének látható jeleinek körülbelül 90%-áért. Az UV-sugarak lebontják a bőr elasztinját, ami megereszkedett és tompa megjelenést, ráncokat, öregségi foltokat, egyenetlen bőrtónust okoz. Megoldás: mindig használj jó minőségű, legalább 30-as SPF-besorolású fényvédőt. Ne felejtsd, hogy a napsugarak léteznek, akár süt a nap, akár nem, ezért ügyelj arra, hogy minden nap fényvédőzz, ha szükségét érzed, akár többször is!

2. Igyál sok vizet!

A fiatalabb bőr másik kulcsa a hidratálás. Naponta 8 pohár tiszta vizet kell meginni, hogy bőröd ragyogó legyen. A vízhiány miatt a bőr gyorsan kiszáradhat és fénytelenné válhat – ez pedig elősegíti, valamint hangsúlyozza a ráncokat és az öregedést. Ha minden nap elegendő vizet iszol, az feltölti bőröd szöveteit és sejtjeit, így fiatalabb és egészségesebb megjelenésű bőröd lehet.

 

3. Pihenj is!

A fiatalos megjelenés megőrzésének másik kulcsa, hogy egyszerűen csak pihenjen! Alvás közben szervezeted folyamatosan olyan hormonokat termel, amelyek elősegítik a sejtcserét és a megújulást. Használd ki ezt az időt rendesen: ilyenkor érdemes olyan öregedést gátló hatóanyagokat használni, mint a retinoidok és a béta-hidroxisav, amelyek egyszerre erős hámlasztók és ránctalanítók. Bónusz tipp: fontold meg a szatén párnahuzatra való frissítést. Idővel egy durvább szövet, például pamut hozzájárulhat a bőr kollagénjének lebomlásához, ami ráncokhoz vezethet.

 

4. Kell egy jó étrend!

Igenis számít, hogy mit eszel, hiszen ismered a mondást: „az leszel, amit megeszel”! Táplálkozz egészségesen, fogyassz gyümölcsökben, zöldségekben és vitaminokban gazdag ételeket! A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendnek számos előnye van. Kulcsfontosságú tápanyagokat biztosítanak, amelyek elősegítik az egészséges öregedést, és fiatalon tartják a testet, belül és kívül egyaránt. A gyümölcsök és zöldségek növelik a fitonutriensek bevitelét is, amelyek segítenek a szervezetnek kivédeni a környezetben található szabad gyökök káros hatásait. Mindeközben korlátozd a koffein és alkoholbevitelt sem, ezek sem tesznek jót a szervezetednek sem kívül, sem belül.

 

5. Ne félj a beavatkozásoktól!

Sokan félnek „kés alá feküdni”, de nekik van egy jó hírünk: egy arc fiatalító eljárás nem feltétlenül jár ezzel. Manapság számos olyan beavatkozás van, amik nagyon hatékonyak, de nem járnak műtéttel. A Bónusz Plasztikai Sebészeten számos ilyen eljárással találkozhatunk, nemcsak botoxot használnak a ráncok eltüntetésére, hanem jóval korszerűbb és hatékonyabb eljárásokat is, többek között egyedülálló módon lehetőség van saját zsíros ráncfeltöltésre is, ami szinte teljesen kockázatmentes. További tudnivalók az arcfiatalítás érdekében a Bónusz Plasztikai Sebészet weboldalán a linkre kattintva!