5 tipp, hogy megőrizd arcod fiatalságát

achilles
3 perc olvasás
Beautiful brunette woman removing makeup from her face

Nem titok, hogy az öregedés elkerülhetetlen. De ha már egyszer meg kell öregedni, miért ne tennél meg mindent, hogy minél tovább halaszd? Mutatunk ehhez néhány szuper tippet!

1. Maradj távol a naptól

Bár igaz, hogy a nap nem az egyetlen tényező a bőr öregedésében, óriási szerepet játszik. Valójában a nap UV-fényének (UVA- és UVB-sugarak) okozta károk felelősek a bőr öregedésének látható jeleinek körülbelül 90%-áért. Az UV-sugarak lebontják a bőr elasztinját, ami megereszkedett és tompa megjelenést, ráncokat, öregségi foltokat, egyenetlen bőrtónust okoz. Megoldás: mindig használj jó minőségű, legalább 30-as SPF-besorolású fényvédőt. Ne felejtsd, hogy a napsugarak léteznek, akár süt a nap, akár nem, ezért ügyelj arra, hogy minden nap fényvédőzz, ha szükségét érzed, akár többször is!

2. Igyál sok vizet!

A fiatalabb bőr másik kulcsa a hidratálás. Naponta 8 pohár tiszta vizet kell meginni, hogy bőröd ragyogó legyen. A vízhiány miatt a bőr gyorsan kiszáradhat és fénytelenné válhat – ez pedig elősegíti, valamint hangsúlyozza a ráncokat és az öregedést. Ha minden nap elegendő vizet iszol, az feltölti bőröd szöveteit és sejtjeit, így fiatalabb és egészségesebb megjelenésű bőröd lehet.

 

3. Pihenj is!

A fiatalos megjelenés megőrzésének másik kulcsa, hogy egyszerűen csak pihenjen! Alvás közben szervezeted folyamatosan olyan hormonokat termel, amelyek elősegítik a sejtcserét és a megújulást. Használd ki ezt az időt rendesen: ilyenkor érdemes olyan öregedést gátló hatóanyagokat használni, mint a retinoidok és a béta-hidroxisav, amelyek egyszerre erős hámlasztók és ránctalanítók. Bónusz tipp: fontold meg a szatén párnahuzatra való frissítést. Idővel egy durvább szövet, például pamut hozzájárulhat a bőr kollagénjének lebomlásához, ami ráncokhoz vezethet.

 

4. Kell egy jó étrend!

Igenis számít, hogy mit eszel, hiszen ismered a mondást: „az leszel, amit megeszel”! Táplálkozz egészségesen, fogyassz gyümölcsökben, zöldségekben és vitaminokban gazdag ételeket! A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendnek számos előnye van. Kulcsfontosságú tápanyagokat biztosítanak, amelyek elősegítik az egészséges öregedést, és fiatalon tartják a testet, belül és kívül egyaránt. A gyümölcsök és zöldségek növelik a fitonutriensek bevitelét is, amelyek segítenek a szervezetnek kivédeni a környezetben található szabad gyökök káros hatásait. Mindeközben korlátozd a koffein és alkoholbevitelt sem, ezek sem tesznek jót a szervezetednek sem kívül, sem belül.

 

5. Ne félj a beavatkozásoktól!

Sokan félnek „kés alá feküdni”, de nekik van egy jó hírünk: egy arc fiatalító eljárás nem feltétlenül jár ezzel. Manapság számos olyan beavatkozás van, amik nagyon hatékonyak, de nem járnak műtéttel. A Bónusz Plasztikai Sebészeten számos ilyen eljárással találkozhatunk, nemcsak botoxot használnak a ráncok eltüntetésére, hanem jóval korszerűbb és hatékonyabb eljárásokat is, többek között egyedülálló módon lehetőség van saját zsíros ráncfeltöltésre is, ami szinte teljesen kockázatmentes. További tudnivalók az arcfiatalítás érdekében a Bónusz Plasztikai Sebészet weboldalán a linkre kattintva!

 

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás