Intim gyanta: top 7 érv, ami után te is csak szakembernél csináltatod

achilles
8 perc olvasás
A szőrtelenítésre sokáig luxusként tekintettek az emberek az előző rendszerben és utána is egy ideig. Itt az ideje ezen a téren is felfrissíteni a gondolkodásmódot! Ma már sokkal szerencsésebb a helyzet, de bizonyos területek máig tabuk maradtak sokak számára. Ilyen az intim területek gyantázása, vagyis az intim gyanta. Ismerjük meg azt a top 7 érvet, ami miatt érdemes elvégeztetni, illetve azt szakemberrel csináltatni.

Intimszféra

Kétségtelen! A nemi szervek területe testünk azon része, melyet már évezredek óta eltakarunk, s csak bizonyos emberek (jobb esetben csak a családtagok, illetve párunk előtt) fedünk fel. Ez a norma a mai szocializálódás egyik alapja. Egyes, a “Természetességet mindenekfelett!” valló nézetek szerint ezen területek takargatása az abnormális viselkedés. Ezt a morális kérdést döntse el mindenki maga. Az viszont bizonyított tény, hogy ezen területek elhanyagolása se higiéniai, se esztétikai szempontból nem előnyös.

Ahhoz viszont, hogy akár orvost, akár kozmetikust közel engedjünk ehhez a területhez, szükséges egyfajta bizalom. Ezért fontos, hogy az első alkalomtól kezdve olyan szakemberhez kerüljünk intim gyantázást illetően, akiben hosszútávon is megbízhatunk, s ne kelljen havonta váltogatni az intimkozmetikust. Az állandósággal, ugyanis, a bizalom is csak erősödik, mely a sokak számára kényelmetlen szituációt fokozatosan oldja.

Intim gyantázással az intim higiéniáért

A természetes testszőrzetnek fiziológiai funkciói vannak. Ezek közül azonban több elvesztette jelentőségét a ruházat viselésének köszönhetően. Így egyre több testrészen a szőrzet inkább zavaró, mint segítő elemmé vált. Ez a szeméremszőrzet esetén sincs másként. A védelmi, izzadság, illetve testnedv-felfogó szerepét ma már “mesterséges”, de sokkal higiénikusabb úton (ruházat; egészségügyi betét, tampon) helyettesítjük.

A szőrzetben, éppen a fenti funkciók miatt, könnyen megakadnak a kórokozók. Alapos tisztálkodással elejét vehetjük a fertőzéseknek, de a leghatékonyabban a szőrzet eltávolításával járunk el. Ezen túlmenően az egészségügyi vizsgálatok (nőgyógyászati, urulógiai) is könnyebben és higiénikusabban kivitelezhetőek egy intim gyanta kezelést követően.

Intim gyanta az esztétika jegyében

Az egészségügyi okok mellett az esztétikai szempontok sem elhanyagolhatóak! Elsősorban a strandszezon idején fokozódik az igény az intim szőrtelenítésre, hiszen a fürdőruha, bikini, illetve fecske vagy boxer fürdőnadrág alól senki nem szereti a kellemetlenül előkandikáló szeméremszőrzetet.

Sok sportoló, táncos, művész számára is elengedhetetlen a teljes szőrtelenítés minden téren. Nem csak az öltözőkben való közös átöltözések, hanem a versenydresszek, jelmezek extravagáns vonalai miatt is. Valamint egyre nő az igény a párok esetén a kölcsönös szőrtelenítésre a szerelmi együttlét kellemesebbé tételéhez. A maradéktalan intim gyantázás érdekében, forduljunk szakemberhez, igazi intimkozmetikushoz!

Szakértelemmel az érzékeny területeken

A nemi szervek területe nem csak morális, hanem fizikai értelemben is érzékeny testrészünk. Az itt lefolytatott, intim szőrtelenítés, a vékonyabb hámréteg miatt fájdalmasabb mint a lábszár vagy az alkar szőrtelenítése, ez tagadhatatlan. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szakértő kezek végezzék az intim gyantázást. Ők tudnak valamit, amit nemhogy mi, laikusok, de még egy, nem az intim gyantázásra specializálódott, másban nagyszerűen teljesítő kozmetikus sem tud feltétlen. A Naturiti intimkozmetikákban a gyantázás szertartásának része az előzetes állapotfelmérés, a köztes és utólagos bőrápolás. Ezen felül az intim kozmetikusok nem spórolnak sem az időn sem az alkalmazott készítményeken. A jó munkához szükséges időt inkább rászánják a kezelésre, mintsem fájdalmas, hektikus, rossz élménnyel, esetleg féleredménnyel engedjék el vendégeiket.

A szálak végére járva: szőrtüszők

A szőrszálakat a szőrtüszők állítják elő. A borotválással szemben a gyantázásnak hosszútávú, szőrnövekedést ritkító hatása is van azáltal, hogy a szőrtüszővel együtt távolítja el a szőrszálat. Ennek precíz kivitelezése szakértelmet és gyakorlatot igényel, különben a szőrtüsző bent maradhat, begyulladhat, esetleg a szőrszálak is elkezdhetnek befelé növekedni.

A szeméremszőrzet eltávolítása esetén ez fokozottan nagyobb odafigyelést igényel. Ők szakértelemmel gyantáznak, figyelembe véve a szőr növekedésének irányát és fázisait. A szakemberrel végeztetett intim gyantázás a hosszú távú szőrtelenítés egyik legtermészetesebb, legelérhetőbb és legbiztonságosabb útja.

Több mint szőrszálhasogatás!

A hozzáértő kozmetikus tudja, hogy az intim gyantázás szertartása nem csak a gyanta felkenésével kezdődik, s nem is ér véget a gyantacsík lerántásával. Mindegyik bőrfelületen, de az intim részeken különösen fontos a bőr állapotának felmérése, ami szerint az alkalmazott gyantatípus is kiválasztásra kerül. Ezen kívül a gyantázás közbeni, valamint a művelet utáni bőrápolás.

Gyantázáskor ugyanis nem csak a szőrszálakat távolítjuk el a szőrtüszőkkel, de a legfelső hámrétegtől is érzékeny búcsút veszünk. Az intim gyantázás során erre fordítsunk még nagyobb figyelmet! Illetve, megfelelő szakemberhez fordulván, erről nem is nekünk kell külön gondoskodnunk. Ha azonban ezek a lépések mégis kimaradnának a kezelésből, tudhatjuk, hogy nem a megfelelő helye vagyunk.

Intim gyanta szakembernél vs az intim borotva otthon?

Bizonyos szempontból az intim borotválás sokkal praktikusabbnak tűnhet! Nem kell megvárni, hogy a szőrszálak elérjenek egy bizonyos hosszúságot; nem kell szakemberhez fordulni; otthon bármikor kivitelezhető; maximum 10-15 percet vesz igénybe; egy-egy borotválás olcsóbb is mint egy-egy intim gyantázás. Ezek az érvek helyesek.

Viszont a gyantázás hosszú távon csökkenti a szőrszálak növekedését, erősségét, így ritkítja azokat, szemben a borotvával. Bár el kell menni a szakemberhez havonta, másfél havonta, de egy-egy alkalom is mindössze 30-40 percet vesz igénybe. Ha szakember végzi az intim gyantázást, ez egy idő után egy 30-40 perc pihenőt, én-időt jelenthet az állandó rohanás közepette. A borotválást nagyon hamar naponta kellene végezni, s a szőrnövekedés, a szőrszálak is csak erősödnek, ami egy idő után egy fárasztó napi rutinná fog válni.

Bár meg kell várni, hogy a szőrszálak elérjenek egy bizonyos (ált. 0,5 cm-es) hosszúságot, azok ritkulása miatt akkor sem lesz olyan kellemetlen érzésünk, mintha két este nem borotválnánk le a szeméremszőrzetet egy idő után.

Elsőre olcsóbbnak tűnhet a borotva, de ha azt hetente kell váltanunk, akkor se a pénztárcánk, se a környezet nem fog neki örülni. A legtöbb borotva eldobható, de legalábbis műanyagból készül, amit, ha nem is egy hét után, de egy hónapon belül el fogunk dobni, s egy újabb darabbal gazdagítjuk Földünk szeméthalmazát, szemben a természetes anyagokat felhasználó, elbomló, elégethető gyantával, gyantacsíkokkal.

7 érv, 7 gondolatmenet a szakemberrel végeztetett intim gyanta mellett. Érzékeny téma, mely sokáig tabu volt. Itt az ideje elkezdeni beszélni róla, hiszen sokakat érint ez az emberi probléma. Vállaljuk fel, hogy fontos számunkra az intim testrészünk higiéniája, esztétikája; tegyük ezt is olyan természetes részévé az ápoltságnak, mint a fogmosást. Felfogás, nyitottság, hozzáállás kérdése. Itt az ideje a tabuk felszámolásának!

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás