A műfű egyre több helyen népszerű

Attila
1 perc olvasás

Mára igencsak népszerű megoldás lett a műfű, szinte minden nap találkozhatunk vele, különféle helyeken. Ez a tendencia korántsem meglepő, ám mégis összegyűjtöttünk néhány hasznos alapinfót azok számára, akik egyelőre értetlenül állnak a növekvő népszerűsége előtt.

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a telepített fű két legalapvetőbb kategóriája a kültéri és beltéri, továbbá ezeken belül is számos típust lehet megkülönböztetni. Műfűvel gyakran találkozhatunk otthonokban – főként teraszok, erkélyek díszítéseként, de irodákban és rendezvényhelyszíneken is előszeretettel alkalmazzák, mint egyszerű és kellemes „dizájn-elem”.

Különféle sportlétesítmények kifejezetten gyakorlati hasznosságuk miatt választják a műfű valamelyik típusát – ebből ugyanis hatalmas választék elérhető. Ezeken kívül pedig előfordul olyan is, hogy szabadtéren azért telepítenek műfüvet, mert az ottani talajviszonyok és/vagy éghajlat nem teszi lehetővé a természetes fű ültetését, fenntartását.

Összességében a műfű azért nagyon népszerű, mert nagy választékban, sok helyen, illetve viszonylag kedvező áron elérhető, továbbá lerakása, és különösen karbantartása nem igényel komolyabb szakértelmet és ráfordított időt. Ha a természetes fűvel hasonlítjuk össze, mindenképp nagy előnye, hogy nem igényel vizet, sem költséges öntözőrendszer telepítését.

Látványa és tartóssága pedig olyannyira vonzó alternatívává teszi, hogy a kisebb hátrányai (mesterséges anyaghasználat, valódi fű hangulatának hiánya) eltörpülnek mellette.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás