Szép lábak, nyáron is? Így lehetséges!

achilles
2 perc olvasás
Woman having pedicure at salon

 

Az ápolt lábak látványa télen-nyáron üdítő és vonzó. Ám az vitathatatlan, hogy nyáron a papucsok, szandálok idején még feltűnőbb, ha valami nincsen rendben például a lábkörmökkel.

A pedikűr is egy opció, vagy az egyetlen?

Az igazság az, hogy a lábkörmök ápolása nem egyszerű feladat. Ideig-óráig otthoni körülmények között is megoldható persze az alapszintű „karbantartás”, de ez, különösen hosszútávon vélhetően kevésnek bizonyul. Ellenben a pedikűrösök sokszor pár egyszerű mozdulattal lerendezhetik azt, ami felszerelés és szakértelem hiányában jóformán megoldhatatlan problémának tűnik.

A frézer egy ilyen, mondhatni elengedhetetlen eszköz, aminek a közbenjárásával nagyobb méretű darabok is eltávolíthatóak, természetesen fájdalommentesen. Több típusa is létezik, változó, hogy ki melyiket részesíti előnyben. Az biztos, hogy ez a technológiai vívmány épp úgy nem hiányozhat a hivatásos pedikűrösök kelléktárából, mint ahogy csiszolókorongok nélkül sem élet a körmös élet. Nyilván önmagukban a különböző kiegészítők és berendezések nem garantálják a sikert, de az alkalmazásukhoz kötődő tudás, szakmaiság és gyakorlat annál inkább. Ezért nem jelenthet problémát a vonzó megjelenés, ha a pedikűrt egy mesterségéhez elhivatottan értő képzett szakember végzi.

Mi a helyzet a benőtt körmökkel?

Az Arkada képzés pontosan erre a kérdésre kínál szakmai feleletet. A körömbenövések nem tartoznak a hagyományos pedikűrös kihívások közé. Ahogy a körömdeformitások sem. Annak ellenére, hogy ezek nem átlagos fennakadások mégsem nevezhetőek ritkáknak. A legtöbb ember már szembesült életében legalább egyszer azzal a kellemetlen, nyomó, szúró érzéssel, amikor a lábköröm a lábujj húsába vágva bizony a legkevésbé sem jó irányba nőtt. Sokan megpróbálják mindenféle módon kivágni, kivésni, lereszelni az érintett területet, de az avatatlan kezek ekkor rengeteg problémát generálhatnak. Nem éri meg tehát próbálkozni és mindenféle kétes módszereket bevetni. A képzésen minden fortély és gyógyír elsajátítható, így aztán a jövőben nem okozhat fennakadást egyetlen hasonló jellegű gócpont sem.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás