Miért különleges a platina ékszer?

achilles
2 perc olvasás

Ha tökéletes megjelenésre törekszünk, akkor az ékszerekkel remekül ki tudjuk egészíteni az öltözékünket. A kérdés csak az, hogy milyen anyagból készüljenek? Erre nincs jó vagy rossz válasz, hiszen minden esetben a saját ízlésünk, stílusunk a mérvadó.

Mindenesetre a platina ékszer bárkinek ideális választásnak bizonyulhat. Mivel a platina egy rendkívül erős, sűrű fém, így a belőle készített ékszerek rendkívül tartósak, és ennek köszönhetően időtállóak. Ráadásul nem karcolódik, ami azt jelenti, hogy sokáig szép és hibátlan marad.

Ebben az írásunkban összegyűjtjük a platina ékszerek legfontosabb tulajdonságait.

Antiallergének, így nem okoznak bőrirritációt

A platina ékszerek egyik legfontosabb jellemzője, hogy 100%-ban antiallergének, ami azt jelenti, hogy azok is bátran viselhetik őket, akiknek érzékeny a bőrük. Nem okoznak semmilyen irritációt, sem kipirosodást, sem pedig viszketést. Ennek az a magyarázata, hogy sokkal kevesebb ötvözőanyagot tartalmaznak, mint az arany ékszerek. Nagyságrendileg egy-egy platinából készült nyaklánc, karkötő, fülbevaló vagy gyűrű 90-95%-ban áll platinából és csak a fennmaradó részben más anyagokból. Színben nagyon hasonlítanak a fehérarany ékszerekhez. Emiatt remek megoldást kínálnak azoknak, akik szeretik ugyan a fehérarany ékszereket, de a bőrallergiájuk miatt nem viselhetik őket.

 

Egyéb jellegzetességeik, tulajdonságaik

 

A platina ékszerek az idő múlásával sem veszítenek a fényükből, nem is színeződnek el és nem is rozsdásodnak, ugyanis nem lépnek reakcióba semmilyen anyaggal. Így nem kell foglalkozni a tisztításukkal, mint ahogy például az ezüst ékszerek esetében. Csak kevesen tudják, hogy a platina még az aranynál is ritkább fém, emiatt pedig értékesebb is, viszont mivel tömörebb és erősebb, így sokkal tovább tart a megmunkálása. Sőt, nagyobb szakértelmet igényel a platina ékszerek elkészítése, mert speciális eszközök és technológiák alkalmazására van szükség. Az egyetlen hátránya, hogy különleges és ritka jellegénél fogva az egyik legdrágább fém a világon.

 

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás