Szobrocskák helye a lakásban

achilles
2 perc olvasás

A lakberendezés sok kisebb és nagyobb dolog harmonikus összeválogatása. nem pusztán bútorokról és textilekről, szőnyegekről van szó, hanem minden olyan kis apróságról is, melytől egy szoba berendezése otthonossá és egyedivé varázsolható.

Ha belépsz egy szobába, azonnal látod, hogy ott valóban él is valaki, vagy csupán egy mintakatalógusból összerakott szép, de élettelen térről van-e szó. Egy-egy jól elhelyezett szobor, vagy kép életet visz a falak közé.

Amikor katalógusokat böngészel, vagy elmész egy bútorboltba körülnézni, sokszor látsz berendezett szobákat, sarkkat. Ezeket ötletadónak készítik az áruház berendezői. Sok esetben fotó alapján milliméterre pontosan azt és oda rakják, amit a központból kiküldtek. Ettől bármennyire is szép, élettelen. mert mindig kell valami oda, amitől a tiéd, amiről látszik, hogy nem egy katalógus lapjain élsz, hanem egy valódi házban, valódi gondolatokkal és egyéniséggel.

Az egyéniséget sokszor nem is maguk a bútorok, vagy a színek adják, hanem azok a kisebb kiegészítő tárgyak, melyek fontosak számodra, melyek megmutatják, mit gondolsz, mit tartasz fontosnak. Ezek azok, amelyek lakásról-lakásra költöznek veled, melyre szeretettel nézel.

Lehetnek régi, családi darabok, vagy épp a nyugalom, a béke a jó közérzet kifejezésére használt dolgok. Ilyen a nagyi pár régi porcelánja, egy győzelmi sportkupa, kerámiák, vagy egy szép Buddha szobor, melyből nagyon sokféle létezik.

A szobrocskák ma már nem vitrinben vannak, hanem a szoba egy-egy lényegi pontján bárhol. Lehet az ágy felett, az íróasztalodon, de akár az ablakpárkányon is.

A békés, harmonikus környezet jó hatással van az emberre, segít feltöltődni és kipihenni a nap fáradalmait. A szobád tükrözi az egyéniséged, azt, hogy mi számodra a fontos és mi okoz örömet: ne mások véleményére számíts, hiszem magadnak kell megtalálni az igazit.

 

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás