A színvonalas Faberland laphinta

Attila
2 perc olvasás

A Faberland vállalkozás évek óta nagy hangsúlyt tesz a minőségi játszótéri eszközök gyártására és ezen belül a mai cikkünkben, a laphintára szeretnénk felhívni az olvasóink figyelmét.

Tudományosan alá lehet támasztani, hogy a hintázás elképesztően hat a gyerekek idegrendszerének a fejlődésére és sok egyéb területen is döbbenetesen hasznos cselekedetnek minősül. A laphinta pedig az egyik legnépszerűbb kialakítás ezen belül, amely inkább a nagyobb korosztályú gyerekeknek szól, mivel a túl kicsiknek veszélyes lehet. A ringatás már babakorban egy igen hatékony mozgáskoordináció, viszont ez még népszerűbb és élvezhető lesz, amikor már nagyobbak lesznek a gyerekek.

A laphinta egy rendkívül értékes játékeszköz, hiszen olyan mozgást igényel a gyerekek részéről, ami nem csak az egyensúlyérzéküket és a térérzékelésüket javítja, hanem még a ritmusérzékükre is meglepően pozitívan hat. A gyerekek egész teste igénybe van véve a használata során, némely izmok megfeszülnek közben és ezzel egyidőben más izmok pedig lazák maradnak. Mindez pedig jelentősen fejleszti a gyerekek fizikumát.

Kimutatható, hogy ha valamely gyerek rengeteget hintázik, az könnyebben sajátítja el az alapokat is az iskolában és az írás minőségében is észrevehető lesz a hatása. Azt lehet mondani, hogy azoknál a gyerekeknél, akik figyelemzavarral küzdenek, a laphinta egy terápiás eszköz is igazából.

Nagyon hasznos, ha mindezt tudatosítják a szülők és időnként megújulnak a róla alkotott látásban, hogy így jelentősen hozzájáruljanak gyerekeik fejlődéséhez. A Faberland pedig kiváló minőséget képvisel a laphintában is, tehát ha ezek után valaki otthonra szeretne vásárolni, tudni fogja kitől kell egy igazán csodás darabot rendelni.

TAGGED:
Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás