A vonzódás ereje – Miért vonzódunk egymáshoz?

Balogh Nóra
3 perc olvasás

Életünk során számtalan emberrel találkozunk, rengeteg ismeretséget kötünk. Egyik szinte semmilyen hatást nem gyakorol ránk, s lehet, hogy nap végére el is felejtjük új ismerősünk nevét, ugyanakkor egy másik találkozás mély, kitörölhetetlen nyomot hagyhat bennünk.

De mi az a bizonyos dolog, ami miatt úgy érezzük, vonzódunk valakihez?

Az a bizonyos kémia

Két ismeretlen ember közötti azonnal megjelenő, erős vonzalmat általában a kémiával szoktuk magyarázni. Csúnya szó, az igaz, de valóban van köze a már általános iskolában is megismert kémia órához.

Ugye, amikor összefutunk valakivel az utcán, a boltban vásárlás közben, a lépcsőházban vagy a munkahelyünkön, akkor végül is teljesen mindegy, milyen körülmények közt találkozunk először. Lényeg, hogy még semmit nem tudunk a másikról, mégis valami ismeretlen érzés, egy elemi erő hajt felé.

Nem tudhatjuk, milyen ember, hogy van-e családja, hogy tetszünk-e neki, hogy számunkra megnyerő-e a személyisége, mégis a pillanat tört része alatt elönt minket a vágy, és legszívesebben azonnal a nyakába vetnénk magunkat, hogy aztán egy végtelen, forró, csókokkal teli ölelésben forrhassunk össze.

Ne essünk kétségbe! Ha hasonlót érzünk, nem ment el az eszünk! Csupán arról van szó, hogy szervezetünk tudat alatt reagált a másik ember által kibocsájtott, sajátságos illatanyagra. Ez az illatanyag a feromon, ez nevezzük úgy a mindennapokban, hogy megvan köztünk a kémia.

Kölcsönösség: dupla élvezet!

Amikor a feromonok édes csapdájába esünk, rövid idő alatt rengeteg csodálatos, izgalmas érzés fut át rajtunk. Igazán szerencsésnek azonban akkor mondhatjuk magunkat, ha érdeklődésünkkel egy időben, mi magunk is vonzódást váltunk ki, azaz feromonjaink is hatnak a másik félre.

Ebben az esetben minden rendelkezésünkre áll egy fergeteges szexuális élmény átéléséhez, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy a kölcsönös fizikai vonzalom, nem egyenlő a szerelemmel és tartós kapcsolattal!

Korántsem biztos, hogy aki kiváltotta belőlünk ezt az intenzív vágyakozást, azzal szerelemre is lobbanunk! A kémia csupán a fizikai vonzódást alapozza meg két ember között. Ahhoz, hogy vonzalmunkból szerelem váljon, még számos dolognak kell egyeznie közöttünk.

Akkor sem kell elkeserednünk, ha kezdetekben csak mi érzünk vágyat a másik iránt! Amint valaki felkelti érdeklődésünket, elkezdünk másképp viselkedni a jelenlétében. Ez a változás nem marad észrevétlen, kiszemeltünkre is hatással lesz. Nincs kizárva, hogy épp annyi hiányzott a kölcsönösséghez, hogy valahogy magunkra irányítsuk vágyunk tárgyának figyelmét!

Azt mindenképp érdemes megjegyeznünk, hogy járjunk nyitott szemmel! Amint úgy érezzük, valakivel oda-vissza működik köztünk a kémia, ne hagyjuk ki a kínálkozó lehetőséget! Persze nem kell meggondolatlanul fejest ugranunk egy ismeretlen fazon ágyába, de mindenképp adjunk magunknak lehetőséget az ismerkedésre, és együttes erővel járjunk a végére, hogy a közöttünk pattanó szikrából lehet-e tábortűz!

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás