Filléres ötletek vagy drága megoldások?

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Kiköltekezett az év végén, emelkedett a lakás és a kocsi törlesztő részlete. Megértjük, hogy gondolni sem mer nagy tavaszi felújításra, bútorcserére. De miért mondana le egy hangulatjavító átalakításról, szabás-varrásról, barkácsolásról?

Függöny. Kovácsoljon előnyt a nincsből! Ha valakinek minden fillér számít, rákényszerül a legésszerűbb és sokszor tényleg vagány megoldásokra. Például nem futja 15-20 méternyi új sötétítő függönyre. Öltöztesse fel az erkélyajtót 1-2 méteres maradékokból. Hogy ez lehetetlenség? Szerintünk nem.

Asztal. Gyűlöli már a szóba közepén pöffeszkedő behemót dohányzóasztalt. Varrjon rá terítőt valamilyen vidám mintájú anyagból. Keleti boltokban száznál is több féléből választhat, igazán olcsón.

baldachin-agy
Tényleg kell a nyugodt alvás mindenkinek, és erre legjobb terep a hálószoba. Csak vigyázzon a karikára fogott baldachinnal – erősen rögzítse a plafonhoz, nehogy leszakadjon.

Fotel. Bátran nekikezdhet a fotel felújításának is. Vegyen vidám kartonanyagot, és készítsen nagy csomagolópapírból szabásmintát. Ha nem gyakorlott a szabás-varrásban, először férceljen. Passzol a méret? Most már összegépelheti!

Konyhapult. Ajtó helyett megteszi a textília is. Egyszerű vitrázssínnel rögzítették a gazdagon rakott kockás függönyöket. Ilyen anyagot kilóra is vehet alkalmi boltokban.

Szék. Nagyanyáink leginkább a portól és a kopástól óvták így a bútoraikat. Az elmúlt évtizedekben azonban becsuktak a varrodák, ahol méretre lehetett védőhuzatot rendelni. Nem ment az üzlet. De mostanra megint divatba jött a huzat. Persze balhés mintájú anyagokból, és modern szabással készülnek. Mint ezek is.

Itt lesz talán a legkönnyebb dolga. Hiszen operálhat díszpárnával, ágyterítővel, behúzott ágyvéggel vagy hulahoppkarikára kötözött tüllbaldachinnal. Mi az utóbbit választottuk.

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás