Aludj el szépen – Segítenek a nagyi praktikái

Balogh Nóra
1 perc olvasás

A jó alvókához napközben aktívnak kell lennie, hogy nap végére elfáradjon. Ha így is nehezen alszik el, van más választása, mint az altató. Vannak természetes szerek és módszerek, amelyek megkönnyítik álomba szenderülését.

Mézes tej és maláta

A tej önmagában is megteszi, mézzel összekeverve viszont valósággal álomba ringat! Hasonlóan nyugtató hatással bír a lefekvés előtt elfogyasztott malátás ital is. Két-három decinél többet azonban egyikből se fogyasszon, mert nagyon megterheli a gyomrát!

Gyógyteák

A nagymama praktikái közül csodálatos gyógynövények egész sora segíthet! Talán a leghatékonyabban a komló. Keserű íze miatt érdemes kellemes és szintén nyugtató hatású füvekkel kiegészíteni: citromfűvel, kamillával. Keverhet hozzá macskamentát és orbáncfüvet is. Forrázza le a teafüveket, majd fedje le, és hagyja állni húsz percig! Langyosan fogyassza.

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás