CSOK 10+10 miatt növekedni fog a túlsúlyos nők száma

Balogh Nóra
2 perc olvasás

Az állam legújabb családtámogatási kedvezménye a CSOK. Ez 2 gyermek esetén akár 2,6 M forint vissza nem térítendő támogatást is jelenthet. Ha 3 gyermekkel igényeljük ugyanezt, akkor 10 M forint vissza nem térítendő támogatásra, valamint további 10 M forint államilag támogatott kedvező kamatú hitelre lehetünk jogosultak. Így a saját családi fészekre vágyók segítése mellett, a népességnövekedés kérdését is kipipálhatja az állam, vagyis ez amolyan kellemest a hasznossal..

Tehát amennyiben CSOK 10+10-ben gondolkodunk, minimum háromszor kell nekifutnunk a csodálatos áldott állapotnak. Ikreket várók előnyben!

A jogosultságnak egyéb szigorú feltételei is vannak, így mielőtt magával sodorna minket az őrületes bébi bumm, mindenképp alaposan járjunk utána, hogy valóban megigényelhetjük-e ezt a fajta támogatást!

Mennyi az annyi?

Átlagos testsúllyal indulva, egy-egy várandósság alatt 10-12 kilogrammos súlygyarapodással kell számolnunk. Persze mindannyian tudjuk, hogy a valóságban ez a 10-12 kilogramm inkább 15-30.

Ha a szerencsésebb alkatú nők táborát erősítjük, akkor, ahogy jönnek a kilók, szülés után úgy mennek is. Ám ha nem?

Jellemzőbb az az eset, amikor terhesség során az ideális súlytöbbletnél jóval több rakódik ránk, amiből aztán szülés után fogyogatunk, de a versenysúlyunk fényévnyi távolságra marad. Terhesség előtti testsúlyunkat és formánkat vagy csak nagyon nehezen, vagy sehogy nem nyerjük vissza. Egy terhesség után sem egyszerű, hát még több!

Mivel ma Magyarországon önerőből szinte lehetetlen saját ingatlanhoz jutni, így bizonyára erős a késztetés a CSOK 10+10 igénybevételére. Számos pár, akik mögött nem állnak támogató szülők és egyéb rokonok előszeretettel fogják megragadni az új szocpol kínálta lehetőségeket.
Nagy a valószínűsége annak, hogy a 3 gyermeket vállalók köre növekedni fog, s ezzel egyidejűleg a hazai nők átlag testsúlya is…

TAGGED:
Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás