Gardróbrendezés okosan, helytakarékosan

achilles
2 perc olvasás

A lakberendezésen túl fontos az is, hogy meg tudjuk őrizni azt a rendet, amit a lakberendező megvalósított az otthonunkban. Az egyik olyan terület, ahol sokan elvesztik a rendért vívott harcot a gardrób szoba, vagy a ruhatárolásra használt komódok, szekrények. Ennek oka az, hogy nincs egy kiforrott rend arra vonatkozóan, hogy milyen elrendezésben tárolják a különböző ruhadarabokat, így csak szimplán belökik őket az ajtón.

A gardrób szekrények öblös, nagy tárhellyel rendelkező bútorok, amiknél talán kicsit túl nagyok is ahhoz, hogy átlátható és rendezett módon pakoljuk be a polcaikra a ruhákat. Érdemes olyan gardróbot választani, amit kisebb szegmensekre lehet osztani, mondjuk különféle belső térelválasztókkal. Praktikusak lehetnek a tér kreatív felhasználásában a polcokon túl az egyéb kiegészítők beszerelése, akasztóké például. Mobilisabb elemeket is érdemes betenni, mondjuk dobozokat, cipőtárolókat, ékszer és kiegészítő szortírozókat.

Sokan mondják azonban manapság, hogy a gardrób helyett a komód jobb választás. Azért mondják ezt a rendrakás szakértői, mert fiókok esetében éppen az nyer megoldást, amit a nagyobb szekrények esetében nélkülözünk, ez pedig az intelligensebb helyfelhasználás lehetősége. A híres KonMari módszerben is mondjuk előnyben részesítik a komódokat, amikbe szépen élére lehet állítani a holmikat.

Érdemes arra is figyelni, hogy a ruhatárolóinkat valóban arra használjuk, amire valók. Nem okos húzás az, ha a nagy hely miatt mindent bezsúfolunk a gardróbba, hanem arra kell fókuszálni, hogy mindennek helyet találjunk benne megfelelő módon, amire meg már nincs szükség ki kell szelektálni.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás