Ha egyszer felpróbálod, már nem akarsz mást viselni

achilles
3 perc olvasás

A két évtizeddel ezelőtt alapított IGI&Co sikerrel ötvözi a kényelmi cipőket az olasz stílussal és ízlésvilággal. Elegáns és divatos modelljei válogatott alapanyagokból készülnek, hajlékonyak, rugalmasak és szinte súlytalanok.

Az IGI&Co Olaszország egyik legnagyobb, közel 50 éves múlttal rendelkező ruházati cégének, az IMAC népszerű márkája. Sikertörténete mintegy két évtizeddel ezelőtt, 2002-ben kezdődött. Az anyacég új vásárlói igényeket érzékelve ekkor alapította a márkát, hogy fejlett technológiával készülő, az aktuális divattrendekhez illeszkedő, prémium minőségű modelleket kínáljon megfizethető áron. A döntés kifizetődőnek bizonyult: az IGI&Co termékeivel nem csak Olaszországban, de Európában is sikerült felpezsdíteni a női és férfi cipők piacát.

Az olasz cipőgyártás magasiskolája

A márka modelljei egytől-egyik dinamikusak, korszerűek és univerzálisak, emellett rugalmasak, hajlékonyak és szinte súlytalanok. Egyedi elegancia és nagyfokú kényelem jellemzi őket, ezért egyaránt kiváló választásnak számítanak munkához, sétához, kiránduláshoz, barátokkal való lazuláshoz vagy nyaraláshoz, de akkor sem vallunk velük szégyent, ha formális eseményekre vagyunk hivatalosak. A gyártó sokszínű palettáján egyaránt megtalálhatók a visszafogott és sportos termékek, de akkor sem kell máshová fordulnia a vásárlónak, ha az extrém stílust kedveli inkább.

Az anyagválasztás igazi olasz meló

Az Igi&Co cipők népszerűségének és sikerének egyik legfőbb összetevője a gondos, átgondolt anyagválasztás. A precíz tervezés és a tetszetős külső mellett az olasz márka modelljei leginkább a válogatott, minőségi alapanyagoknak és összetevőknek köszönhetően érdemelhetik ki a prémium jelzőt. Minden Igi&Co cipő gyártásához természetes bőrt, főként szarvasbőrt vagy velúrt használnak. Ezen felül a főbb komponensek között különböző textíliákat, parafát vagy gumit találhatunk. Az ezek segítségével megalkotott lábbelik tartósak, természetes hatásúak és rendkívül jó szellőzést biztosítanak.

A márka modelljeire jellemzők a bőrből készült állatmintás (például zebracsík, ocelot vagy párduc minta) díszítőelemek is. Ezek a szemet vonzó megoldások különleges karaktert, egyedi stílust kölcsönöznek a cipő viselőjének.

Élenjáró technológia és innováció

A divatosság és a prémium alapanyagok mellett az olasz márka neve hamar összeforrott az innovációval, a kísérletező bátorsággal. Ha alaposan szemügyre vesszük őket, a cég modelljei bővelkednek a figyelemre méltó technikai megoldásokban. Elsőként az egyes IGI&Co termékeknél alkalmazott rezgéscsillapító sarkat érdemes megemlíteni. Ez gyakorlatilag ugyanazt a célt szolgálja, mint a lengéscsillapító az autóknál. A szinte alapfelszereltségnek számító ergonomikus talpbetét mellett fontos kiemelni a memóriahabos talpbélést is, ami más szintre emeli a kényelmet.
Nem maradhat ki a felsorolásból az sem, ahogy az olasz cég a híres Gore-Tex technológiát adaptálja saját modelljeire. Az IGI&Co egyes cipőin alkalmazott Surround megoldás lényege, hogy a láb izzadása miatt keletkező pára nemcsak a felsőrészen át távozhat, hanem a talp oldalsó részére fúrt nagy lyukakon keresztül is. A termék ennek köszönhetően még hatékonyabban szellőzik, lélegzik, ugyanakkor tökéletes vízálló marad.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás