Lopott percek napközben – így szusszanhatsz egy kicsit!

achilles
3 perc olvasás
Anyaként szinte mindenkinek kihívás, hogy szakíthasson egy kis időt magára – és ezalatt nem azt értjük, hogy nyugodtan pakolod be a mosogatógépet, hanem azt, amikor tényleg pihenéssel, egy kis relax-szal töltöd az időt. Akkor is nehéz, amikor még otthon vagy a babával, illetve a totyogóval, de pláne lehetetlennek tűnik, amikor már 8 órát dolgozol is, és ezután még várnak a gyerekek meg a házimunka. De semmi sem lehetetlen, csak tudni kell kihasználni a rendelkezésre álló időt!

A kicsit is értékeld!

Félreértés ne essék: senki sem állítja, hogy el fogsz tudni olvasni egyhuzamban 100 oldalt egy könyvből, mint a régi szép időkben. De sokszor egy 10 perces szünet is rengeteget számít. Pláne akkor, ha mentálisan nagyon le vagy merülve. Ha csak annyi időd szánsz magadra, például a gyerek délutáni alvása közben, hogy megigyál egy finom kávét, az is segít abban, hogy egy kis erőt gyűjts.

Persze az otthoni kávé sosem olyan, mint egy kávéházban készült, de hasonló lehet az élmény, ha veszel egy jó kávéfőzőt, amit megtehetsz például az Alza oldalán is. Máris ihatod az édes-habos kávékölteményeket, amik egy kis kényeztetést is csempésznek a mindennapokba!

Nem kell mindent egyszerre akarni

Visszatérve az olvasós példára: igenis olvashatsz, sőt, kell is olvasnod! Semmi nem pihentethet jobban, mint az, hogy egy kicsit ki tudsz szakadni a valódi világból, és eltölthetsz egy fél órát máshol. Ha csak 10-15 oldalt tudsz egyszerre olvasni, akkor olvass annyit, az is több, mint a semmi. Meglátod, nagyon jól fog esni!

Persze annyi mindent szeretnél még csinálni: kiszedni a szemöldöködet, kilakkozni a körmödet, megnézni egy részt a sorozatodból. Ezek mindegyike lehetséges, a kulcs csak az, hogy ne görcsölj rá, hogy mindez egy nap alatt meglegyen. Tervezd meg, hogy mit fogsz csinálni a következő alvásidőben, és persze az sem ördögtől való ám, ha nem ugrálsz a gyerkőc körül minden ébren töltött percében. Ha véletlenül jól eljátszik magában valamivel, eszedbe ne jusson megzavarni – csináld te is, amit szeretnél!

Ezek persze csak apróságok, de kicsit megkönnyíthetik azokat a napokat, amikor épp nincs segítséged. Ha pedig van, ne szégyellj élni a lehetőséggel!

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás