Karmikus szerelem

Balogh Nóra
3 perc olvasás

Életünk során számos alkalommal hozhat össze a sors olyan emberekkel, akikkel kezdetektől egy húron pendülünk, úgy vagyunk képesek kommunikálni, mintha mindig is ezt tettük volna, befejezzük egymás mondatait, előre tudjuk mit fog válaszolni a másik. Mintha már ezer éve ismernénk egymást. Nem is sejtjük, hogy ez a mondat milyen közel állhat az igazsághoz. Na de…

Mi is az a karma?

Aki hisz a buddhista elméletekben, a reinkarnációban, lélekvándorlásban az tudja, hogy életünket karmikus kapcsolatok sora övezi.

A karma nem más, mint ok és okozat viszonya. A hindu tanítás szerint minden, amit az adott életünkben cselekszünk, annak megfelelő következménnyel fog járni a következő életünkben.

Ha tehát embertársainkkal jók vagyunk, előzékenyek, segítőkészek, hasonlót kapunk vissza, míg ha igaztalanul, szándékosan ártunk valakinek, egy eljövendő életünkben minket is hasonló bántódás fog érni.

A karmikus szerelem

A több életen át tartó kapcsolatokat karmikus szerelemnek nevezzük. Nem más ez, mint két lélek közös útja, ami mindaddig tart, míg együttes karmájukat be nem teljesítik. Közös feladatuk van, amiből tanulságot kell levonniuk, hogy aztán mindketten tovább léphessenek egy magasabb szintre.

A karmát nem kötelező teljesíteni, csak a lehetőség adatik meg a fejlődésre. Úgy szól a fáma: a szabad akarat mindenek felett. A sors kínál lehetőségeket, rajtunk múlik élünk-e vele.

Karmikus szerelem2

Nézzünk egy példát: Egy pár közös karmája az, hogy együtt felneveljenek egy gyermeket, ám valamiért a kapcsolatuk idő előtt megszakad. Alapíthatnak persze más-más partnerrel családot és lehet hosszú, jó életük. De sosem lesz egyikük kapcsolata sem olyan boldog, mintha együtt maradtak volna.

A következő életükben magukkal viszik a vágyat, újra egymás mellé fognak sodródni, újra megkapják a lehetőséget karmájuk beteljesítésére. Így fog ez menni életről-életre mindaddig, míg kapcsolatukból közös gyermek nem születik, akit aztán együtt nevelnek fel.

A karmikus szerelem ereje

Ezek a szerelmek mindig nagyon intenzíven törnek ránk, erős érzelmeken alapulnak, rendkívül szoros, harmonikus kapcsolatokat eredményeznek. Kezdetektől azt érezzük, hogy egy láthatatlan szál köt össze minket, és azonos hullámhosszon vagyunk.

Az egymáshoz vezető út mégis sokszor nehéz, rögös és a közös élet fájdalmas, ám az együtt töltött idő életünk legboldogabb időszakát eredményezi. Tudat alatt mindenki az ilyen kapcsolatot keresi, várunk az igazira, a nagy Őre.

Görcsösen kutatni azonban felesleges, mert a karmikus szerelem az anyagi világunk feletti. Bízzunk karmánk erejében, és várjunk türelemmel. Ha szerencsénk van, nem kell a fél életünket leélni, mire lélektársunkkal összefonódik sorsunk. Gondolataink teremtő ereje segítségünkre lehet, de ez már egy másik téma.

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás