Milyen játékot adjunk egy óvodás kisfiú kezébe?

achilles
4 perc olvasás

Miért jók a Nándi Mese játékok? Sok szülő, kisgyerekes anyukák és apukák dilemmája, hogy milyen játékot válasszon a kisgyerekének. Az óvodások egy része még nem tudja megfelelően használni a kezeit, nem ismeri a számokat, most tanulja a színeket, évszakokat. Ezek miatt érdemes készségfejlesztő játékokat választani a gyerekeknek. Nem minden gyermek akar leülni és csendben játszani, ezért jó, ha olyan játékokat választunk nekik, amik ismert és népszerű figurákkal vannak elkészítve.

Nagyon jó játékok a plüssök, kisautók, de fejlesztő játéknak inkább a Memória és a képkirakó játékokat javasolják a pedagógusok.

Az egyik legnépszerűbb magyar mesecsatorna a Youtube-on a Nándi Mese filmek. A mesesorozat alkotói egy házaspár és a gyerekeik, a csatornát is az egyik gyerekükről nevezték el.

Kéthetente jelenik meg újabb rész, amiben szuper autók kalandjait láthatják a gyerekek. Meséket a családtagok mesélik el, ők adják a a történetet elő.

Nagyon fontos, hogy a mesék teljesen erőszakmentesek, és pont olyan történeteket mesélnek el, amiket a gyerekek az óvodában, játszótéren otthon is tapasztalnak. A részek pont olyan hosszúak, hogy nem unják meg a gyerekek, tudnak rá figyelni. Persze nem kell csodálkozni, ha ugyanazt a részt többször is megnézik, ez életkori sajátság.

Milyen Nándi Mese játékok vannak?

2021-én végén jelentek meg az első Nándi Mese játékok. Mind a gyártó, mind a mese szerzőinak célja az volt, hogy olyan játékokat készítsenek, amelyek méreteivel és nehézségével is megfeleljenek az óvodásoknak. Így készült el a Nándi Mese Memória és a Nándi Mese Kirakó

Nándi Mese Kirakó leírás

Ebben a játékban a meseszereplőinek a képeit kell kirakni 4 elemből. Az elemek mérete illeszkedik a gyerekek kezébe, se nem nagy, se nem kicsi. Bár az elemek nem kapcsolódnak egymáshoz, hanem „csak” egymás mellé kell rakni őket, ennek ellenére kihívás megtalálni az összepasszoló részeket és a megfelelő irányba és helyre illeszteni őket. Ez a játék fejleszti a finommotorikus készségeket, a kézügyességet, térlátást és a rész-egész fogalmakat. A játékot egyedül is, de segítséggel is lehet játszani.

Nándi Mese Memória játék

Ezt a játékot egyedül, párban vagy akár többen érdemes játszani. A kis lapocskákon a Nándi Mese szereplői vannak. Minden lapból kettő van, és ezeket a párokat kell megkeresni a gyerekeknek a klasszikus szabályok alapján. A gyerekek számának, türelmének és életkorának megfelelően kell kiválasztani, hogy a teljes csomaggal, vagy csak egy részével szeretnének játszani. A párokat össze kell keverni, és a rajzos felével lefelé kell elhelyezni. Az első játékos felfordít két lapot, úgy, hogy mindenki lássa. Ha ezeken a rajz megegyezik, akkor a párt elteszi, ha nem, akkor visszafordítja és a következő játék következik. Ő is felfordít két lapot, így keresi a párokat. Mivel előbb utóbb minden lap felfordításra kerül, így a játékosok a lapokat elteszik és az nyer, akinek a legtöbb párja van. Ez a készségfejlesztő játék fejleszti a gyerekek memóriáját, kézügyességét, türelmét és a játékszabályok betartását is.

Hol lehet a Nándi Mesés játékokat megvásárolni?

A játékokat a Négy International Kft forgalmazza, és a mesesajandekok.hu játék webshopban kapható. A webshopban minden vásárláshoz ajándékot választhatsz és a rendelést nagyon gyorsan megkapod.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás